Primarul oraşului Mărăşeşti, reţinut de procurori pentru 24 de ore. Ce acuzaţii i se aduc edilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valerică Chitic, primarul de la Mărăşeşti FOTO Ştefan Borcea
Valerică Chitic, primarul de la Mărăşeşti FOTO Ştefan Borcea

Reţinerea lui Valerică Chitic, primarul oraşului Mărăşeşti a fost decisă de procurori marţi seară, aproape de miezul nopţii, în urma unei ample percheziţii la sediul instituţiei. Edilul este suspectat de mai multe fapte penale.

UPDATE:Valerică Chitic a fost adus la Parchet, pentru audieri. Este  posibil ca procurorii să meargă în faţa instanţei cu propunerea de arest preventiv.

Primarul oraşului Mărăşeşti a fost reţinut de procurori marţi seară, în jurul orei 22,00. Procurorii vrânceni au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a lui Valerică Chitic (PSD) după ce, în prealabil, au făcut pe parcursul zilei o amplă percheziţie la sediul instituţiei.

Percheziţiile nu au vizat doar Primăria Mărăşeşti, ci şi domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice. Anchetatorii au ridicat documente, iar mai multe persoane au fost duse la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dintre acestea, doar în cazul primarului Valerică Chitic s-a luat măsura reţinerii. 

Primarul oraşului Mărăşeşti este suspect în acest dosar, fiind acuzat de procurorii vrânceni de săvârşirea mai multor infracţiuni: folosirea funcţiei pentru a favoriza alte persoane, delapidare, instigare la fals intelectual, folosirea cu rea-credinţă de bunuri sau creditul de care se bucură societatea, contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu pentru a favoriza altă societate, instigare la abuz în serviciu, constituire de grup infracţional. 

chiric

Este posibil ca miercuri, primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Edilul Mărăşeştiului nu este la prima abatere de la legea penală. La 18 iulie 2019, conform soluţiei primei instanţe, dispusă la Judecătoria Panciu, Valerică Chitic, primarul social-democrat de la Mărăşeşti, a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru conflict de interese, cu suspendarea aplicării pedepsei. Totodată, prin soluţia primei instanţe, lui Valerică Chitic i s-a interzis dreptul de a fi ales şi ar fi fost revocat din funcţie dacă sentinţa din recurs ar fi rămas definitivă.

În recurs însă, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au modificat cadrul legal al condamnării lui Chitic, din Codul Penal vechi în Codul Penal nou. Conform acestei modificări, pedeapsa de un an şi jumătate nu mai este cu suspendare, ci cu amânarea executării pedepsei.

Vom reveni cu detalii.

Vă mai recomandăm şi:

„Camarila“ fostului primar din Piteşti. Afacerişti cu averi de zeci de milioane de euro, acţionari la Fondul Proprietatea şi samsari imobiliari, trimişi la închisoare

Fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, condamnat la 8 ani de închisoare. Fiica sa, fostă vedetă TVR, a primit 5 ani

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite