Spitalul regional din Craiova va fi construit doar din fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un spital regional va fi construit la Craiova cu banii de la UE
Un spital regional va fi construit la Craiova cu banii de la UE

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicoiu, a declarat că un spital regional va fi construit la Craiova, doar din fonduri europene. A fost pus la punct un acord de parteneriat pentru anii 2014-2020, în valoare de un miliard de euro.

Ministrul Sănătăţii a precizat că vor fi construite spitale regionale în Craiova, Iaşi şi Cluj. „Vom reabilita o serie de spitale judeţene, infrastructuri locale. Am găsit soluţii, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru finanţarea de echipamente medicale din fonduri structurale. Între timp, am demarat câteva proiecte, primul fiind cel în cadrul căruia se vor achiziţiona angiografe, în sumă de 25 milioane de euro. Noi avem cea mai mare solicitare de angiografe”, a spus Bănicoiu.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că a fost pus la punct un acord de parteneriat pentru anii 2014-2020, în valoare de un miliard de euro.

Craiovenii au declarat că este nevoie de o astfel de investiţie. „Cu siguranţă noul spital regional va fi dotat la standard europene. Ministerul Sănătăţii din punctual meu de vedere nu are bani suficienţi pentru a face astfel de investiţii. Fondurile venite de la Uniunea Europeană sunt mană cerească pentru România. Este bine că se mai construiesc şi unităţi spitaliceşti la noi în ţară”, a declarata Iolanda Stoica. 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite