Cum și-a escrocat colegii o polițistă din Craiova: „Mie mi se opreşte jumătate din salariu“

0
Publicat:

O angajată de la Poliția Locală Craiova și-a pus colegii să-i gireze mai multe împrumuturi, iar acum ei îi plătesc datoriile. Femeia spune că ar fi vorba, de fapt, de un ajutor reciproc.

Poliția Locală Arhivă Adevărul
Poliția Locală Arhivă Adevărul

Șapte angajați ai instituției și alți 4 oameni sunt disperați. Ca urmare a faptului că femeia nu și-a plătit ratele, oamenii spun că au ajuns să aibă popriri pe conturi, scrie Gazeta de Sud.

De teama că vor rămâne fără case, unii dintre ei și-ar fi vândut proprietățile. "A insistat să o girăm ca să-şi amenajeze casa, să bage gaze, să facă îmbunătăţiri. Am girat-o pentru trei împrumuturi. L-am târât şi pe soţul meu în situaţia asta, că am zis să o ajutăm. Acum plătim 4.000 de lei din pensie în fiecare lună. Ea s-a împrumutat la toate CAR-urile din oraş, în total a împrumutat peste 300 de milioane, cam aşa, mai are banca de 100 de milioane", spune nașa femeii.

"Am girat-o la vreo cinci CAR-uri. A profitat de buna credinţă a noastră. Ne-a minţit că închide un CAR şi că face altul, că îl închide pe altul. Degeaba spune ea că ne-a girat pe noi, pe mine m-a girat o singură dată pentru o sumă mică. (...) Pe unii ne-a dus la unele CAR-uri, pe alţii la alte CAR-uri. Noi, ulterior am aflat unii de alţii. Mie mi se opreşte jumătate din salariu. Am ajuns şi eu în imposibilitatea să-mi plătesc propriile credite. Eu la salariu mai iau 2.000 de lei. Vom merge în instanţă, am făcut demersurile necesare", spune un angajat al Poliţiei Locale care susţine că a fost escrocat de colega sa.

"Toţi suntem disperaţi. Din câte ştiu eu sunt 11 persoane de care a profitat, suntem şapte din cadrul Poliţiei Locale şi patru din afară. Eu sunt cea mai disperată, am o poprire de 2.150 de lei şi mai primesc în mână 1.700 de lei, în condiţiile în care cresc singură trei copii. (..) Ea spune că ne-a girat pe unii dintre noi, păi eu am girat-o la opt CAR-uri şi ea m-a girat o singură dată", se plânge o altă angajată a Poliţiei Locale Craiova.

Contactată de jurnaliștii de la Gazeta de Sud, femeia spune că ar fi vorba, de fapt, de un ajutor reciproc. "Ne-am girat între noi. Eu plătesc pentru ei. Din 2022 şi eu plătesc pentru alţii. Eu am plătit pentru o altă colegă şi câte 2.000 de lei, fapt pentru care m-am încurcat cu ale mele. Eu pot dovedi cu chitanţe. Eu i-am girat şi pe naşi. M-au dat şi în Parchet şi s-a dovedit că nu este adevărat ce susţin ei. Sunt o femeie singură care am fost încurcată de alte persoane. Eu nu am făcut asta intenţionat. Eu am plătit toată viaţa mea CAR-uri. Acum am ajuns într-o încurcătură din cauza unor persoane care m-au lăsat aşa. Eu nu am mai putut, am şi eu un singur venit. Eu am girat un coleg, el nu a plătit şi eu dau bani pentru el de anul trecut. Nu toată lumea este bine intenţionată. Să aibă toată lumea răbdare, aşa cum am şi eu“, a spus femeia acuzată.

Întrebat de situația din instituția pe care o conduce, directorul Poliției Locale Craiova nu a vrut să comenteze.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite