Salarii uriaşe la Poliţia Locală Craiova. Cât câştigă directorul instituţiei care a cumpărat maşini electrice de peste 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile achiziţii ale Poliţiei Locale din Craiova au atras atenţia oamenilor la Festivitatea de 1 decembrie din centrul oraşului, când instituţia subordonată Primăriei a venit la paradă cu cele mai noi maşini. „Au şi salarii uriaşe, iar poliţiştii adevăraţi sunt de râsul lumii“.

Poliţia locală din Craiova se poate lăuda că are cel mai bun parc auto. În vară, Primăria Craiova a cumpărat pentru instituţia din subordinea sa şase maşini nou-nouţe, una dintre ele fiind electrică sută la sută, dotată cu sistem de avertizare sonoră şi luminoasă. În total, pentru cele şase autoturisme, s-a achitat din bugetul local o sumă de peste 100.000 de euro, din care 30.000 de euro au fost plătiţi pentru cea electrică. 

"Cei de la Primărie au stat, au cugetat... ce luăm, tramvaie sau autobuze noi? Şi s-au decis să ia auto electrice pentru Comunitari. Vai de noi...Poliţiştii locali au şi salarii uriaşe, iar poliţiştii adevăraţi sunt de râsul lumii...Oameni buni, încă nu aţi înţeles că poliţia locală e un moft al primăriilor şi o portiţă unde se sug banii?...Aşa se sug banii... Maşini electrice?? Pentru ce le-ar trebui asa ceva la păzit panselute??..'', au scris oamenii pe reţelele de socializare când au aflat de noile achiziţii făcute pentru Poliţia Locală Craiova.

Şi la capitolul salarii, poliţiştii comunitari stau mult mai bine decât poliţiştii MAI. De exemplu, salariul de bază (fără sporuri) al directorului se ridică la peste 12.000 de lei/lună, al unui şef de serviciu 10.500 lei, iar venitul de încadrare al poliţiştilor locali (în funcţie de gradul profesional şi gradaţia) se încadrează între 3.800 şi 7.100 lei. Comparativ, salariul de bază al unui agent principal de Poliţie este de aproximativ 2.750 de lei. Şoferul de la Poliţia Locală câştigă şi el lunar 3.400 de lei, iar muncitorii necalificaţi 3.300 de lei. Pe lângă salariul de bază, poliţiştii locali beneficiază de sporuri, normă de hrană, norme suplimentare şi vouchere de vacanţă.

Imagine indisponibilă

„La noi, nici cu toate sporurile, norma de hrană, norma de echipare şi ore suplimentare nu ajungem la aşa salariu...Atâta timp cât voturile vin de la căţeii din primării nu o să le taie niciodată. Noi, până nu o să ne deşteptăm odată şi să ne dăm seama că suntem cei mai „proşti“ din curtea şcolii la nivel de salarizare o să rămânem vai de steaua noastră...Mai bine întrebaţi şi de ce nimeni din acest minister nu a făcut nimic în acest sens, situaţia persistă de ani buni, nu e de ieri“, au scris pe paginile de socializare poliţiştii MAI.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite