Coadă la Centrul de transfuzii din Craiova. Zeci de oameni donează sânge pentru Emi, tânărul înjunghiat în Grădina Botanică

0
Publicat:

Emanuel Bădică, în vârstă de 19 ani, luptă să trăiască după ce a fost înjunghiat în plină zi de un elev de la Liceul Militar din Craiova. Când a intrat în sala de operație, Emi, cum îi spun prietenii, pierduse mai mult de 4 litri de sânge. Zeci de tineri s-au mobilizat să dea o mână de ajutor.

image

Cei mai mulți dintre oamenii veniți la Centrul de Transfuzii din Craiova să doneze sânge nu-i cunoșteau nici pe Emi, nici pe Melis, minora de 14 ani care nu a mai putut fi salvată. 

Emi a ajuns la spital cu multiple plăgi înjunghiate la nivelul zonei cervicale, torace și abdomen. A stat mai mult de șapte ore pe masa de operație. 

Primii care au făcut apel pentru donarea de sânge au fot elevii de la Colegiul Național Carol I din Craiova, liceul absolvit de tânăr. Emi este acum student în anul I la Facultatea de Informatică.

Bădică Emanuel, absolvent al Colegiului National "Carol l", promoția 2022 (clasa a XII a A, mate info, bilingv-engleza) are nevoie de ajutorul nostru!

Din nefericire, el este victima incidentului din Gradina Botanica, de marți, 27.06.2023 si este internat la ATI, Spitalul Județean nr. 1! Cei care pot dona sânge, indiferent de grupa sanguina, sunt rugați să meargă la Spitalul nr.1 și să specifice numele *BĂDICĂ EMANUEL! Vă mulțumim!", au transmis elevii pe paginile lor de socializare.

Zeci de oameni, în special tineri, s-au mobilizat să doneze sânge pentru tânărul care trece prin momente critice.

image

"Nu am putut să stau acasă, putea fi oricine în locul lui și al Melisei. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Îți este frică să mai mergi pe stradă... Nu-i cunoșteam, dar m-a afectat tot ce am aflat. Acel elev criminal era testat periodic fiind elev la Liceul Militar. Cum de nimeni nu și-a dat seama că este ceva în neregulă... Mi se pare că tratăm cu prea multă ușurință aceste cazuri. Peste tot umblă tot felul de psihopați, consumatori de droguri, oameni violenți și nimeni nu reușește să găsească o soluție pentru a ne proteja... Mă rog pentru sufletul Melisei, mă rog pentru Emi să supraviețuiască", au declarat cei mai mulți dintre donatori.

Ultimele informații despre starea lui Emi

„Starea băiatului este, în continuare, una critică. Se află internat tot în clinica de Terapie Intensivă. Este stabilizat, monitorizat în permanență. Se fac eforturi pentru a fi ținut în viață. Este nevoie de sânge, de mult sânge și mă bucur că oamenii au reacționat și au venit în număr mare", a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Craiova.

Elevul ucigaș a primit mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile. Între timp, prietenii și rudele își iau rămas bun de la Melis. Trupul neînsuflețit a fost depus la Capela Sfântul Spiridon din Craiova. Familia a amânat înmormântarea copilei pentru ziua de sâmbătă. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite