Elevul ucigaș din Craiova a fost prins cu ajutorul unui șofer. „Mi-am dat seama că e ceva în neregulă” VIDEO

0
Publicat:

Adolescentul care a înjunghiat mortal o minoră de 14 ani și a rănit grav un tânăr de 19 ani, a fost prins la circa un kilometru de Grădina Botanică, locul unde a avut loc tragedia. Momentul capturării a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă.

Captură video
Captură video

Crima care a avut loc în Grădina Botanică din Craiova a șocat o țară întreagă. Doi tineri care se plimbau pe alee au fost atacați cu sânge rece de un puști în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova, fiu de polițist.

Băiatul plecase din comuna Calopăr, acolo unde locuiește și unde tatăl este șef de post. Le-a spus anchetatorilor că venise să se plimbe prin Craiova. A fost prin centrul orașului, apoi a ajuns în Grădina Botanică. 

La un moment dat a trecut pe lângă doi tineri care se plimbau pe o alee. Nu-i cunoștea! Asta a spus în timpul audierilor. S-a uitat insistent la fată, aceasta l-ar fi privit la rândul ei și de aici ar fi început conflictul între el și tânărul care o însoțea pe minora de 14 ani. 

Tot agresorul a susținut în fața anchetatorilor că celălalt băiat ar fi fost cel care a început scandalul. A fost sau nu așa, nu se știe cu certitudine pentru că Emi, băiatul măcelărit de elev, nu a mai putut fi audiat. De două zile zace pe un pat de spital și luptă să trăiască.

Nici Melis, minora de 14 ani înjunghiată doar pentru că fusese martoră la agresarea prietenului ei, nu a mai putut da vreo declarație. Melis s-a stins din viață chiar în locul unde fusese atacată. 

Cum a fost prins agresorul

După ce i-a înjunghiat cu sălbăticie pe cei doi tineri, agresorul a băgat în rucsac arma crimei, o macetă pe care, conform tot spuselor sale, ar fi „uitat-o" de vreun an în geanta respectivă.

Și-a scos și mănușile, și-a pus o mască neagră la gură și a fugit spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice. A urmat apelul la 112 și imediat au început căutările. 

Un echipaj de la poliția locală care patrula prin Grădina Botanică l-a văzut pe tânăr cu puțin înainte de comiterea crimei. Inițial s-a crezut că agresorul a trecut pe lângă polițiștii locali după ce i-a înjunghiat pe tineri, însă autoritățile locale au infirmat această informație. 

În ziua de marți, la ora 16,00, atunci când a avut loc tragedia, în Grădina Botanică erau doar câteva persoane. După ce toată lumea a intrat în alertă, polițiștii locali au transmis colegilor de la IPJ că văzuseră mergând spre locul crimei un tânăr cu un rucsac. Informația a fost preluată de toate echipajele care participau la căutarea agresorului.

La un moment dat, la circa un kilometru de Grădina Botanică, un echipaj a văzut un tânăr care purta o mască și avea în mână un rucsac negru. Când a observat mașina de poliție, băiatul a început să fugă. Un șofer care era în trafic a observat că băiatul fugea de polițiști, a accelerat, l-a depășit pe fugar, a tras de volan, a ieșit de pe carosabil, a urcat pe trotuar și i-a blocat drumul. 

Mi-am dat seama că este ceva în neregulă. L-am văzut fugind, poliția după el, era un posibil infractor. L-am blocat cu mașina, am coborât și l-am ținut până când a ajuns echipajul care-l urmărea. Au ajuns imediat. Apoi am aflat ce făcuse", a declarat șoferul cu spirit civic.

Elevul ucigaș a primit mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile. Între timp, prietenii și rudele își iau rămas bun de la Melis. Trupul neînsuflețit a fost depus la Capela Sfântul Spiridon din Craiova. Familia a amânat înmormântarea copilei pentru ziua de sâmbătă. 

Emi, prietenul Melisei, zace în continuare pe patul de spital. Starea lui este extrem de gravă, iar pronosticul medicilor este în continuare foarte rezervat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite