VIDEO Ambarcaţiune cu 41 de migranţi afgani şi irakieni, în Marea Neagră. Printre ei se aflau femei şi copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat o ambarcaţiune fără pavilion arborat, la bordul căreia se aflau 41 de migranţi din Orientul Mijlociu, printre care patru femei şi patru copii.

Luni, 2 iunie, poliţiştii de frontieră au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, fără pavilion arborat, la aproximativ 11 mile marine travers de localitatea Shabla din Bulgaria, care se apropia de apele teritoriale ale României.

Ambarcaţiunea cu  41 de migranţi afgani şi irakieni a fost escortată la sediul Grupului de Nave Constanţa, unde poliţiştii de frontieră români vor continua cercetările în acest caz.

În luna februarie, alţi migranţi au fost prinşi în Marea Neagră. Poliţiştii de frontieră au observat o ambarcaţiune suspectă în largul coastelor româneşti, la Vama Veche.

Un echipaj al Gărzii de Coastă i-a văzut pe migranţi cum veneau prin apă către ţărm. Atunci când au fost ridicaţi pentru audieri indivizii - cinci somalezi şi trei sirieni - au declarat că au plătit sume importante de bani unui cetăţean turc care avea misiunea să-i ducă într-o ţară din vestul Europei.

Turcul i-a transportat cu o ambarcaţiune pe Marea Neagră dar i-a abandonat la 15 metri de mal. Somalezii şi sirienii au fost nevoiţi să înoate până la mal cu tot cu valize. Ei platiseră sume între 3.000 şi 10.000 euro pentru a ajunge în Germania sau Danemarca.


 

Migranţi afgani şi iranieni prinşi în Marea Neagră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite