Un rugbist a devenit cel mai nou membru al filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această lună, Ionuţ Caragea s-a transferat ca scriitor la Constanţa, după ce fusese timp de 6 ani membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala din Iaşi.

Ionuţ Caragea s-a născut în Constanţa, în anul 1975. La malul mării şi-a petrecut primii 28 de ani din viaţă. În 2003 a emigrat în Canada, dar în februarie 2012 s-a întors în România şi s-a stabilit la Oradea. 

Cu toate acestea, scriitorul ne-a mărturisit că oraşul de pe malul mării este locul cu care se identifică cel mai bine din punct de vedere cultural, deoarece sufletul său poetic nu a părăsit nicicând locurile natale.  

În vara anului 2016, Ionuţ Caragea intenţionează să-şi lanseze la Constanţa ultimele apariţii editoriale. Este vorba de romanul de ficţiune "Discipolii zeilor de altădată" şi antologia de poeme, citate şi aforisme „În aşteptarea păsării”, ambele cărţi fiind publicate în 2015 la editura eLiteratura din Bucureşti. 

Romanul de ficţiune este o ediţie revizuită a seriei "Uezen" (Uezen şi alte povestiri, Conştiinţa lui Uezen şi Echilibrul lumilor, ed. Fides, 2010-2011), având în plus şi o continuare de două capitole.

Prefaţa este semnată de criticul literar Maria-Ana Tupan, iar ilustraţia copertei a fost realizată de graficianul Miklós János Dénes. Traducerea în engleză a acestui roman a fost publicată la editura americană Wildside Press. 

Antologia "În aşteptarea păsării" conţine 319 poezii şi 1.000 de citate şi aforisme scrise de Ionuţ Caragea în intervalul 2006-2015. 

Ionuţ Caragea este cofondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec, membru al Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe, membru al Elis – Reţeaua românilor remarcabili din lume etc. A scris peste 30 de cărţi (poezie, aforisme, science-fiction, eseuri critice, spiritualitate, memorialistică, antologii).

Prima poezie

Ionuţ Caragea a scris prima poezie la vârsta de 14 ani. El îşi aminteşte că a fost un poem de dragoste, inspirat de faptul că se simţea atras de o anume domnişoară.
 

„Scriam mai rar şi, în general, îmi aşterneam sentimentele pe hârtie sub formă de poezii pe care, bineînţeles, nu le arătam nimănui. Am fost un timid care reuşea să se exteriorizeze prin scris“, spune Ionuţ Caragea.

Rugbist de performanţă

ionut caragea

FOTO Wikipedia 

Ionuţ  Caragea este fiul unei foste glorii a generaţiei de aur a rugbiului românesc, Florin Caragea. La fel ca şi tătăl său, Ionuţ a urmat o carieră sportivă, devenind ruigbist de performanţă încă din 1983. 

În 1994 obţine primul său titlu important din carieră, devenind campion naţional la juniori cu Farul Constanţa. În acelaşi an a debutat la echipa Callatis Mangalia, jucând în liga a doua de seniori.

În perioada 1996 şi 2002 a activat în divizia naţională la echipele CFR  Constanţa şi Farul Constanţa.

ionut caragea

Vă mai recomandăm:

Constanta: Poetul care şi-a descoperit vocaţia în Canada

Misterul Constanţei: mormântul lui Ovidius. Primul poet al acestor ţinuturi îşi doarme somnul de veci în ruinele vechii cetăţi sau în adâncurile mării

Mihai Eminescu, turistul nepereche de la malul mării: „Kustenge este un oraş mic, dar îngrijit“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite