Tot ce trebuie ştiut despre Neversea 2022, cel mai mare festival de muzică pe plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neversea 2019 - Inquam Photos
Neversea 2019 - Inquam Photos

Peste 260.000 de oameni sunt aşteptaţi să participe, în perioada 7-10 iulie, pe plaja Modern, din Constanţa, la cea de-a patra ediţea a Neversea, cel mai mare festival de muzică ţinut pe o plajă din Europa.

În cele patru zile şi patru nopţi de concerte, organizatorii Neversea 2022 aşteaptă să vină pe plajă 260.000 de spectatori, mulţi dintre ei fiind străini. Pentru ca plaja Modern să devină cel mai sigur loc în timpul festivalului, autorităţile au luat măsuri speciale pentru a preveni orice fel de incident ce ar putea să apară. 

Pe lângă cei 700 de agenţi de securitate privaţi, vor fi sute de poliţişti şi jandarmi care vor asigura ordinea publică, zeci de salvatori ISU pregătiţi să intervină în caz de nevoie, iar pe plajă vor fi amenajate inclusiv două spitale de campanie (mobile), unde se vor putea face chiar şi anumite intervenţii chirurgicale, şi trei puncte de prim ajutor.

În acest moment, 10.000 de oameni lucrează de zor la construirea celor cinci scene, a zonelor de recreere şi a celorlalte spaţii ce vor fi deschise oficial joi, 7 iulie. „Producţia Neversea este una impresionantă, de la decoruri şi arhitectură, la poveste, personaje maritime fantastice, animatori şi dansatori, artişti şi fani din întreaga lume. Vor fi cinci scene de muzică, mai multe music spots şi diverse activităţi pe o suprafaţă întinsă de 100.000 de metri pătraţi”, spune Edy Chereji - Head of Communication & CSR.

neversea foto calin gavrilas

Plaja Modern, pregătiri pentru Neversea foto: Călin Gavrilaş

Cinci scene, zeci de vedete

Scena principală va avea peste 450 de metri pătraţi de ecran LED, 23 de metri înălţime, 85 de metri lăţime şi 28 de metri adâncime. Greutatea scenei depăşeşte 285 de tone, iar acoperişul acesteia are o deschidere de 24 de metri. În timpul spectacolelor, peste 500 de lumini vor colora cerul. Toată energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile.

Pe această scenă vor urca, printre alţii, Alan Walker, Alesso, Black Eyed Peas, Danny Avila, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, KSHMR, NERVO, Nicky Romero, Parov Stelar, Steve Aoki, Timmy Trumpet şi Tyga. 

Scena The Ark va fi gazda artiştilor naţionali şi internaţionali din lumea rap, trap, hip-hop, drum&bass, liquid şi dubstep. Rapperul bbno$ va cânta pentru prima oară în România pe această scenă. Tot aici va fi prezent şi fenomenul românesc de trap cu Ian, AlbertNbn, Arkanian x Arael x Zannidache, Yny Sebi, Oscar, Zo, Phunk B, Rava, Marko Glass ft. Bvcovia, Nane, Connect-R & Johny Romano. 

Scena Temple, în formă de piramidă, poartă fanii techno în călătorii muzicale unice alături de premierele festivalului Amelie Lens şi Paul Kalkbrenner Live şi artişti care se întorc la malul mării, precum Jamie Jones, Priku, Raresh şi nu numai.

Daydreaming, scena colorată cu decoruri florale, va fi gazda lui Akos, Armen Miran, Audiofly, Christian Loffler, Day Dreamers (Marwan, Woodnote, Dub FX), HVOB Live (Clubset), Hernan Cattaneo, Kerala Dust, Lee Burridge, Oliver Koletzki, Sebastien Leger şi mulţi alţi artişti din lumea house, deep house şi Ambiental.

Scena Oasis este o oază de relaxare şi muzică bună de la artişti precum Anna Tur, Claptone, Kasia, Simina Grigoriu Moonsound, Pascal Junior şi mulţi alţii. 

neversea

foto: Neversea

 

Cum ajungi la Neversea

Intrarea la Neversea se face doar prin Portul Turistic Tomis, de aceea municipalitatea a schimbat programul de circulaţie al autobuzelor din oraş. Astfel, liniile cuprinse în programul de transport vor circula după programul normal pe 7 şi 8 iulie, în intervalul 05:15 - 23:00, iar pe 9 şi 10 iulie acestea vor circula între orele 05:45 - 23:00. Liniile 42, 48, 44, 51 şi 101 îşi vor prelungi traseul până în Portul Turistic Tomis, pe toată perioada festivalului, 7-10 iulie.

Accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranţă este interzis, excepţie făcând autobuzele CT Bus autorizate să efectueze cursele speciale.

neversea foto calin gavrilas

Neversea 2019 foto: Călin Gavrilaş

Neversea, în bani

Bogdan Rădulescu, head of Partnership & New Business, a explicat că bugetul alocat de organizatori pentru festival este de zece milioane de euro, iar, potrivit estimărilor, în oraşul Constanţa se vor cheltui cu acest prilej (cazare, transport, masă şi altele) aproximativ 32 de milioane de euro. Este un impact major asupra municipiului, consideră Bogdan Rădulescu. 

Biletele la Festivalul Neversea costă, în zona VIP, 1.430 de lei, 737 de lei biletul de acces general pentru toate zilele, 572 de lei - biletul pentru acces de o zi (VIP), iar accesul general pentru prima şi a patra zi este 250 de lei/zi şi pentru zilele a doua şi a treia de festival costă 300 de lei/zi. 

Check-in-ul online poate fi realizat până la eveniment, iar cei care aleg să îl facă la faţa locului trebuie să achite o taxă de 25 de euro la punctul de Ticketing. Organizatorii atrag atenţia că doar fanii înregistraţi în formularul de Check-in (online sau la locaţie) pot să primească brăţara de festival, în baza unui abonament sau a unui bilet de o zi, cu un cod de bare valid şi a unei cărţi de identitate.

Tinerii sub 18 ani trebuie să aibă la ei, pe lângă biletul de acces, şi actul de identitate, dar şi documentul care atestă acordul părinţilor, iar organizatorii recomandă să fie completat înainte de venirea la festival. Minorii sub 14 ani trebuie să vină însoţiţi de un părinte şi să deţină un bilet valid. Brăţările minorilor conţin un CIP care nu le va permite să cumpere alcool şi tutun în perimetrul evenimentului.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Programul pe zile la Neversea 2022. Vezi în ce zile cântă artiştii tăi preferaţi

Eliberarea Insulei Şerpilor de sub ocupaţie rusă, un ajutor enorm dat de ucraineni României

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite