REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 29 iunie 2013, la ora 16.00, au fost afişate la avizierele şcolilor primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională 2013 (Examenul de Capacitate 2013).

UPDATE ora 18.15 Contestaţiile au început deja să curgă la Evaluarea Naţională 2013. Sunt vizate mai ales notele obţinute la proba de Română, unde aprecierea profesorilor de la corectare este, evident, subiectivă. S-au creat astfel decalaje mari între estimarea elevilor foarte buni la învăţătură şi rezultatele de la Română, pe care aceştia le contestă.

Există însă temerea că recorectarea le-ar putea aduce scăderea notei iniţiale, ceea ce ar afecta drastic media finală pentru admiterea în liceu. Părinţii contestă mai ales faptul că la unităţi şcolare mai slabe, notele au fost mult mai mari decât valoarea elevilor.

„Ce folos că al meu copil a învăţat şi s-a întrecut cu alţi copii la fel de perfomanţi, dacă la alte şcoli slabe s-au dat note extrem de mari, foarte uşor? Ce exemplu li se oferă copiilor, că se poate şi aşa?“, era revoltată Mihaela, mama unui absolvent al gimnaziului de la Liceul Ovidius.

UPDATE ora 17.45 Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa atrage atenţia că termenul de depunere a contestaţiilor a fost prelungit până la ora 22, prin ordin al Ministerului Educaţiei Naţionale emis la 27 iunie ac.

Asfel, Ministerul Educaţiei Naţionale a decis prelungirea intervalului orar alocat pentru depunerea de contestaţii la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a, din ziua de sâmbătă, 29 iunie. În baza Ordinului de ministru 3.974/26.06.2013, orarul de depunere a contestaţiilor se prelungeşte cu două ore, faţă de calendarul iniţial. Elevii vor putea depune contestaţiile între orele 16.00 şi 22.00.

MEN a notificat inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti să pună în aplicare, imediat, Ordinul de ministru. Modificarea a fost decisă în urma solicitării venite din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România, care a precizat MEN, printr-o adresă, că enoriaşii săi respectă ziua de sâmbătă ca pe una de repaus şi de sărbătoare religioasă şi nu pot întreprinde nici un fel de alte activităţi laice, până la apusul soarelui.

Prin decizia adoptată, MEN înţelege să respecte drepturile garantate de Constituţia României şi de legile statului român privind libertatea de conştiinţă şi asigurarea de şanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care aparţin aceştia.

UPDATE ora 17.00 Un procent de 76,70% dintre elevii participanţi la examen au obţinut medii peste 5 (cinci).

La disciplina Limba şi Literatura Română s-au prezentat 5.436 absolvenţi, dintre care 83% (4.504) au obţinut note peste 5.00.

La Matematică s-au prezentat 5.413 şi 3.938 elevi (73%) au primit note peste 5.

La nivelul judeţului Constanţa s-au obţinut 422 note de 10, dintre care 407 au fost obţinute la Matematică şi numai 15 la Română.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa aminteşte că tot astăzi, în intervalul 16.00 - 22.00, vor fi depuse contestaţiile, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 3 iulie.

Rezultatele finale la examenul de Evaluare Naţională 2013 (examenul de Capacitate 2013) se vor afişa la avizierele şcolilor pe 3 iulie.

Listele complete, cu notele şi ierarhia elevilor la nivel naţional, în urma examenului de Evaluare Naţională 2013, urmează să fie publicate pe 4 iulie, pe site-ul Ministerului Educaţiei, dedicat admiterii la liceu: admitere.edu.ro.

De asemenea, rezultatele vor putea fi urmărite pe adevarul.ro, pentru fiecare judeţ în parte.

Sâmbătă, 29 iunie 2013, la ora 16.00, la şcolile din judeţul Constanţa au fost afişate doar primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională, iar în seara aceasta, până la ora 22.00, se primesc contestaţii.

Înscrierea în liceele de stat se face pe baza mediei de admitere, reprezentând media ponderată, în care media generală la evaluarea naţională din clasa a VIII-a are o pondere de 50%, iar media generală de absolvire a claselor a V-a şi a VIII-a are o pondere de 50%.

La Constanţa, un număr de 5.536 absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru susţinerea Evaluării Naţionale 2013. Dintre aceştia, 5.528 elevi sunt din serie curentă şi 8 din serie anterioară.

Vă mai recomandăm

Rezultate Evaluare Naţională 2013 Constanţa. Primele date vor fi publicate sâmbătă, 29 iunie

Evaluarea Naţională 2013. Centru de corectare a lucrărilor, spart la Constanţa fără a fi jefuit

Evaluarea Naţională 2013. Aproape 100 elevi au lipsit de la proba de Română

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite