Oamenii de la graniţa cu Ucraina. Cum poţi da o mână de ajutor refugiaţilor, chiar şi de la distanţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Youtube Centrul pentru Resurse Civice
Sursa Youtube Centrul pentru Resurse Civice

Ucrainenii care se refugiază în România, prin punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, Tulcea, sunt ajutaţi şi printr-un cunoscut ONG din Constanţa, Centrul pentru Resurse Civice, condus de Cosmin Bârzan, activist cu ştate vechi.

Cosmin Bârzan şi echipa de voluntari de la Centrul pentru Resurse Civice din Constanţa, au mers la Isaccea, Tulcea, locul unde ucrainenii trec Dunărea cu bacul pentru a se refugia în România. 

Într-o filmare postată pe pagina de Facebook a Centrului pentru Resurse Civice, Cosmin Bârzan arată ce îi aşteaptă pe ucraineni odată ce păşesc pe malul românesc: autorităţi şi oameni dornici să ajute, care le oferă informaţii, transport, cazare, alimente şi tot felul de produse extrem de utile oricărui om plecat în pribegie, cu toată viaţa strânsă într-o valiză. 

La graniţă sunt grupate standuri cu alimente, obiecte de igienă şi articole de îmbrăcăminte donate pentru refugiaţii care intră în România.

Refugiaţii sosiţi cu bacul aşteaptă sa li se proceseze documentele. Între timp, primesc alimente şi alte produse necesare

Totodată, studenţii basarabeni din Constanţa asistă refugiaţii ucraineni să relaţioneze cu autorităţile şi cu românii veniţi să îi ajute. 

Cine doreşte să ajute în această situaţie poate lua legătura cu Cosmin Bârzan (număr de telefon 0742.738.836), liderul Centrului pentru Resurse Civice

Vă mai recomandăm: 

Solidaritate cu Ucraina: S-a cântat imnul în faţa Ambasadei din Bucureşti. Protest la Ambasada Rusiei - un tânăr a aruncat cu ouă FOTO VIDEO 

Ucrainenii din Odesa fug din calea ruşilor şi trec graniţa în Isaccea. Traficul de frontieră a crescut simţitor

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite