Ministrul Transporturilor, cu trenul spre mare. Cătălin Drulă: Fără şantiere pe A2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, cu trenul la mare Sursa Facebook CD
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, cu trenul la mare Sursa Facebook CD

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut joi, 27 mai, o vizită pe Autostrada Soarelui. Ministrul a mers cu trenul şi a anunţat câteva veşti despre cum se va circula pe drumul spre mare.

„Începem ziua cu o vizită la lucrările de reabilitare ale podurilor de pe A2 de la Cernavodă. Cel mai rapid (150 km/h) şi confortabil mijloc de transport pe această relaţie: trenul IR 1581“, a anunţat pe Facebook Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, în dimineaţa de joi, 27 mai.

Ministrul Drulă a precizat că în această vară, vor fi 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători pe relaţia Bucureşti-Constanţa („Trenurile Soarelui“), la care se adaugă 7 perechi de trenuri de la operatorii privaţi Softrans, Regio Călători, Transferoviar Călători şi Astra Trans Carpatic.

„Timpul de parcurs este de 2 ore, pentru cea mai rapidă pereche. Ştim că sunt multe de făcut pentru calea ferată, restanţe de zeci de ani. Dar pe anumite relaţii, trenul chiar reprezintă ACUM o alternativă decentă, rapidă şi ecologică. Vă încurajez să mergeţi la mare cu trenul în vara aceasta!“, a spus Drulă. 

Ajuns la Autostrada Soarelui, ministrul Transporturilor a mai făcut un anunţ: „De astăzi, şi toată vara, vom circula pe autostrada A2 de la Bucureşti la Constanţa fără şantiere. Aşa cum am stabilit cu compania de drumuri, toate devierile de trafic de pe A2 au fost încheiate înainte de sezonul estival. La podul de la Cernavodă, lucrările ample de reabilitare au început în martie. Constructorul s-a mobilizat corespunzător şi a respectat termenul de redare în trafic aşa cum am convenit. Lucrările pe partea carosabilă vor fi reluate în toamnă“ 

Pe podul de la Cernavodă Sursa Facebook Cătălin Drulă

Cătălin Drulă ministrul Transporturilor pe podul de la Cernavodă Autostrada Soarelui litoral Sursa Facebook CD

Anunţurile făcute pe Facebook au fost întâmpinate de internauţi cu nişte recomandări, venite mai ales din partea moldovenilor, cei care nu au încă autostradă în regiunea lor. „Domnule Drulă, Luaţi trenul şi spre autostrăzile din Moldova, poate chiar spre Iaşi. Este adevărat că veţi ajunge în acest oraş după şapte-opt (7-8 ore), însă totul este ecologic. Inclusiv jegul, inclusiv mirosurile. Iar odată ajuns la destinaţie vă aşteaptă autostrăzile, unde veţi putea folosi o maşină eco“, l-a îndemnat un istoric ieşean, Dorin Dobrincu. 

Pe aceeaşi temă: 

Primarul din Vama Veche, supărat pe alocarea bugetară: „Premierul Florin Cîţu să meargă să-şi petreacă o noapte la Ciocârlia sau Aliman“ 

Platforma online de pe care poţi rezerva vacanţe la jumătate de preţ. Iniţiativa aparţine unui român

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite