Microbuz în care se aflau 16 persoane, între care și cinci copii, ciocnit cu un autoturism. Planul Roșu activat la Techirghiol FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile din Constanța au activat planul roșu de intervenție în caz de accident, după ce un microbuz de transport persoane, în care se aflau, 11 adulți și 5 adolescenți, s-a ciocnit cu un autoturism în Techirghiol.

Planul Roșu accident Techirghiol. FOTO ISU Constanța
Planul Roșu accident Techirghiol. FOTO ISU Constanța

Accidentul s-a produs miercuri, 27 martie 2024, ora 12.25, în orașul Techirghiol (Constanța). 

În microbuz se aflau 16 persoane, dintre care 5 minori - transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța. La volanul autoturismului se afla o șoferiță septuagenară, care susține că ea a oprit la semnul de „Stop“, să acorde prioritate microbuzului. Poliția Rutieră consideră însă contrariul - că șoferița nu a respectat regulile de circulație. 

Au fost evaluate medical 8 victime, astfel: 3 au fost monitorizate la fața locului (2 adulți și 1 minor) și nu necesită transport la spital, iar alte 4 (1 adult și 3 minori) au fost transportate la spital cu diverse traumatisme. Toate cele 4 victime sunt conștiente, cooperante. 

La două ore de la accident, un apel 112 a fost primit de la Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a prelua 4 persoane, sex feminin, cu vârste între 20 și 23 ani, victime ale accidentului rutier, care au plecat de la fața locului inainte de a sosi echipajele. „Cele 4 victime sunt conștiente, cooperante, solicită transportul la spital“, a precizat ISU Constanța.

Accidentul de la Techirghiol VIDEO Antonia Ispas

La locul accidentului, 8 persoane evaluate:

- femeie cu traumatism cranio-facial, transportată la spital

- fată, 15 ani, traumatism membru inferios, transportată la spital

- fată, 15 ani, traumatism toracic, transportată la spital

- băiat, 15 ani, traumatism craniofacial, transportată la spital

- fațtă, 15 ani, contuzie facială, transportată la spital

- fată, 17 ani, contuzie facială, refuză transportul la spital

- bărbat, traumatism membru inferios, refuză transportul la spital

- femeie (șofer autoturism), atac de panică, refuză transportul la spital.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Potrivit Poliției, 15 copii sunt evaluați la fața locului.

Până la momentul scrierii articolului, potrivit ISU Constanța, cinci victime (patru minori și un adult) au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu 1 autospecială de stingere, 1 autospecială pentru transport personal și victime multiple și 2 ambulanțe SMURD. Totodată, în sprijinul echipelor din teren, la caz a fost alocată și 1 ambulanță aparținând Serviciului Județean de Ambulanță. Misiunea este în dinamică”, transmite ISU Constanța. 

Planul Roșu a fost dezactivat la ora 12.45. 

Un șofer, care fugise de Poliția Rutieră, s-a răsturnat cu maşina, rănind un pasager

Un bărbat din Constanţa a fost reţinut pentru 24 de ore, marți, 26 martie 2024, fiind cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.

Oamenii legii spun că șoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, a fugit cu maşina şi s-a răsturnat, accident în urma căruia, pasagerul aflat în maşină a fost rănit.

La data de 25 martie a.c., bărbatul a condus un autoturism, pe DN 38, în comuna Topraisar, şi nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de poliţişti în cadrul Poliţiei Oraşului Techirghiol. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia. Conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, a pierdut controlul direcţiei, iar autoturismul s-a răsturnat, în apropierea satului Potârnichea, pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră, bărbatul părăsind locul accidentului. În urma accidentului rutier a fost rănit un bărbat de 64 de ani, pasager în autoturism”, se arată într-un comunicat de presă remis marţi, 26 martie 2024, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Cercetările în cauză au fost preluate de poliţişti din cadrul Serviciului de Siguranţă Rutieră, care, ulterior, l-au identificat şi depistat pe şofer.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind condus şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Constanţa.

El va fi prezentat, marţi, 26 martie 2024, procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere legală.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite