Medic plasat sub control judiciar după ce a mutilat trei paciente: „Au rezultat prejudicii estetice permanente”

0
Publicat:

Operațiile de înfrumusețare le-au costat scump pe trei femei care au apelat la serviciile unui medic estetician: toate au rămas cu sechele care nu se vor vindeca niciodată.

Operație chirurgie estetica sursa shutterstock
Operație chirurgie estetica sursa shutterstock

Informația a fost făcută publică de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Procurorii au dispus plasare medicului specialist în chirurgie plastică sub control judiciar pentru 60 de zile, acesta fiind cercetat pentru trei infracțiuni de vătămare corporală din culpă.

Prima pacientă a fost vătămată în ianuarie 2021, la o unitate medicală din Capitală. „A efectuat intervenții chirurgicale de tipul „reducție mamară cu implant de silicon" și „abdominoplastie" asupra persoanei vătămate P.L.D, în urma cărora au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente", scriu procurorii.

A două pacientă a avut de suferit după ce s-a dat pe mâna aceluiași medic la o clinică medicală din Constanța, în decembrie 2022. „Inculpatul a efectuat o intervenție chirurgicală de tipul „mastopexie" (n.r. - lifting mamar) asupra persoanei vătămate P.I, în urma căreia au rezultat prejudicii estetice grave și permanente", se arătă în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Ultima intervenție este și cea care a dus de fapt la declanșarea anchetei.

„În data de 10.10.2023, la o altă unitate medicală din municipiul București, inculpatul a efectuat o intervenție chirurgicală de tipul „mastopexie" asupra persoanei vătămate M.M.C, în urma căreia au rezultat complicații medicale și prejudicii estetice grave și permanente", spun procurorii care au și dispus percheziții la sediul clinicii medicale din Constanța.

Cu toate acestea, la clinică în cauză nu a fost descoperit niciun document medical cu privire la intervențiile efectuate asupra celor trei paciente, însă i-au confiscat telefoanele mobile și continuă ancheta în acest caz.

„În sarcina inculpatului, pe durata controlului judiciar, s-a stabilit obligația de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului ce a dispus măsura", se arătă în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite