Cum a murit o tânără britanică, în timpul unei operații estetice. Rata mortalității: una din 4.000

0
Publicat:

O tragedie zguduie industria estetică, după ce o femeie britanică, în vârstă de 31 de ani, a murit în timpul unei operații de „lifting brazilian”, efectuată în Turcia.

Melissa Kerr, tânăra moartă în urma unui lifting brazilian FOTO Facebook
Melissa Kerr, tânăra moartă în urma unui lifting brazilian FOTO Facebook

Ancheta dezvăluie că pacientei i s-au oferit „informații limitate” despre riscuri, înainte de procedură, medicului legist din Norfolk, Jacqueline Lake, citat de The Independent.

Melissa Kerr, o tânără psiholog din Denton, Norfolk, a călătorit în Istanbul pentru a se supune intervenției estetice. Anterior, ea își făcuse o operație de mărire a sânilor, în urma căreia nu a suferit complicații. De data aceasta, procedura prin care grăsimea este recoltată din altă parte a corpului și injectată în fese, s-a încheiat tragic.

Femeia a murit în ziua operației, mai exact pe data de 19 noiembrie 2022, la spitalul Medicana Kadikoy. Cauza decesului a fost înregistrată ca tromboembolism pulmonar, după ce grăsimea injectată a ajuns într-o venă și a blocat artera pulmonară.

Simon Withey, chirurgul plastician căruia i s-a cerut să analizeze cazul și să pregătească un raport pentru anchetă în calitate de martor expert , a avertizat că rata mortalității asociate cu aceste tipuri de operații estetice este „probabil să depășească una din 4.000”. El a subliniat că, dacă riscurile i-ar fi fost explicate pacientei înainte de procedură, aceasta „foarte posibil” s-ar fi răzgândit.

Informarea corectă ar fi putut face diferența

Prin intermediul mesajelor WhatsApp cu un angajat al spitalului din Turcia, pacienta a aranjat să plătească 3.200 de lire sterline în numerar. Aceasta a cerut să vadă fotografii ale altor pacienți, de patru ori, însă nu există dovezi că acestea i-au fost furnizate. Ea a mărturisit, în mesajele sale, că se simțea „un pic nervoasă”.

Medicul legist, Jacqueline Lake, a concluzionat că Melissa Kerr a murit ca urmare a intervenției chirurgicale estetice. Aceasta a subliniat că pacienta nu a fost văzută de un chirurg sau de un clinician înainte de procedură și a primit „informații limitate cu privire la riscurile și rata mortalității asociate cu această procedură”.

Lake intenționează să scrie secretarului pentru Sănătate, Steve Barclay, pentru a atrage atenția asupra lipsei de conștientizare cu privire la riscurile operațiilor estetice efectuate în străinătate.

Ea a menționat că au fost multe decese în circumstanțe similare și a subliniat că au fost emise avertismente privind rata ridicată a mortalității asociate unor astfel de proceduri. Cu toate acestea, avertismentele nu sunt luate în considerare în Turcia, ceea ce poate conduce la mai multe decese în viitor.

„A existat o alertă internațională pentru chirurgi cu privire la rata ridicată a mortalității asociată cu această procedură. Sunt îngrijorată că pacienții nu sunt informați cu privire la riscurile sau rata mortalității asociate cu o astfel de intervenție chirurgicală. Nu am nicio autoritate asupra spitalelor din Turcia și, de asemenea, cred că guvernul Regatului Unit nu are control asupra a ceea ce se întâmplă în alte țări”, a precizat medicul.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite