Marii câştigători ai Maratonului Nisipului. Peste 1.800 de participanţi la întrecerea din Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câştigătorii concursului FOTO Maratonul Nisipului
Câştigătorii concursului FOTO Maratonul Nisipului

Staţiunea Mamaia a adunat duminică, 31 martie 2018, peste 1.800 de atleţi amatori şi profesionişti şi alte câteva sute de susţinători la Maratonul Nisipului. Marii câştigători ai cursei de 42 de kilometri au fost: Vitalie Gheorghiţă din Republica Moldova şi românca Alexandra Ungureanu

Evenimentul internaţional “Maratonul Nisipului”, ajuns la a şasea ediţie, reprezintă şi o metodă inedită de promovare a litoralului românesc la nivel internaţional, staţiunea Mamaia devenind deja de ani buni o atracţie turistică pentru iubitorii de sport din peste 30 de ţări. 

La start au fost prezenţi şi sportivi din Republica Moldova, Spania, Finlanda, Suedia, Bulgaria, Franţa, Italia, Statele Unite ale Amercii etc. Evenimentul sportiv internaţional, ajuns la a şasea ediţie, este organizat de Asociaţia Sportivă “SanaSport” şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât şi sportivilor de performanţă, şi conţine patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km XS SPORTS NUTRITION şi cursa populară de 3 km), precum şi crosul Family Run (aproximativ 1km) - care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinţi, cât mai ales pe copiii acestora, dar şi Cursa Campionii Şcolii, dedicată elevilor din şcolile constănţene.

Câştigători - Cursa de 10 kilometri XS Sport Nutrition

La categoria băieţi, cursa de 10 km a fost câştigată de Tudor Cebotari din Republica Moldova, care a înregistrat un timp excelent: 37 de minute şi 14 de secunde. Locul secund a fost ocupat de compatriotul său Andrei Bogaci, iar locul al treilea de constănţeanul Bogdan Ofiţeru. În cadrul cursei de 10 kilometri fete, constănţeanca Daniela Ciocan a păşit pe prima treaptă a podiumului, cu un timp de 47 de minute şi 26 de secunde, locul II a fost obţinut de Mirela Mihai, iar locul III, de Teodor Nadrag.

Câştigători – Cursa de Semimaraton (21 km)

Semimaratonul, a doua probă ca dificultate din cadrul evenimentului, a fost câştigat, la categoria băieţi, de Mihail Bizniuc din Republica Moldova, care a înregistrat un timp de o oră, 23 minute şi 38 de secunde, locul II a fost ocupat de basarabeanul Igor Timbalari, iar locul al treilea, de Laurenţiu Cobzaru. La categoria fete, cursa a fost câştigată detaşat de Ilinca Maria Tempeanu, care a trecut linia de finish într-o oră, 38 de minute şi 51 secunde, Maria Magdalena Veliscu s-a clasat pe locul al doilea, iar Violeta Spanache a completat podiumul.

Câştigători – Cursa de Maraton (42 km)

Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Primul, la categoria băieţi, a trecut linia de finish basarabeanul Vitalie Gheorghiţă , după 2 ore, 44 de minute şi 17 secunde. Pe locul II s-a situat Ionel Rapotan, iar Victor Spătaru a terminat cursa pe locul III. La categoria fete, maratonul a fost câştigat de Alexandra Ungureanu, care a terminat cursa în 3 ore 46 de minute şi 19, locul secund – Elena Georgiana Modrescu, locul al treilea – Ana-Maria Comănescu.

Câştigătorii de la cele patru probe competitive au primit premii substanţiale în bani şi produse. Valoarea totală a premiilor a ajuns la 45.000 de lei.

   

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite