ÎPS Teodosie scapă de o altă amendă din pandemie. Ce au avut în vedere judecătorii

0
Publicat:

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a primit cinci amenzi în perioada restricțiilor impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Trei dintre acestea au fost primite de către ierarh în aceeași zi.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului FOTO: Arhiva Adevărul
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului FOTO: Arhiva Adevărul

Avocatul Adrian Cuculiș anunță că ierarhul a scăpat de a doua amendă primită în perioada pandemiei.

„ÎPS Teodosie câștigă al doilea dosar cu Poliția Constanța. Amendat în pandemie de cinci ori pentru nerespectarea deciziei de carantinare, am contestat toate procesele verbale emise în mod vădit ilegal și în scop șicanator, iar instanțele au anulat deja două dintre acele procese verbale”, spune avocatul.

Judecătoria Constanța a decis vineri, 14 octombrie, să anuleze al doilea dintre cele trei procese verbale prin care Teodosie era amendat de IPJ Constanța. Instanța a considerat acest act ca fiind netemeinic. Decizia nu este definitivă.

Trei amenzi într-o singuă zi

În ziua de 24 ianuarie 2022, ÎPS Teodosie primea trei amenzi pentru încălcarea carantinei, ierarhul fiind văzut la diferite evenimente publice, deși ar fi trebuit să stea în izolare.

ÎPS Teodosie a făcut, în luna ianuarie, o vizită în Iordania, cu ocazia Bobotezei pe stil vechi. Conform reglementărilor din acea perioadă, la întoarcere în România (20 ianuarie), ierarhul era obligat să stea în carantină zece zile deoarece călătorise în această țară și era nevaccinat anti-COVID-19.

Doar că, pe 24 ianuarie, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, ierarhul a participat la mai multe evenimente publice, ceea ce i-a atras trei amenzi din partea polițiștilor Secției 3 Constanța.

Mai întâi, a oficiat Liturghia la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța. Polițiștii s-au sesizat și au anunțat că arhiepiscopul a fost sancționat pentru că a încălcat carantina. Apoi, a participat la un eveniment public pe Faleza Cazinoului. Și de această dată polițiștii l-au sancționat.

A treia amendă în acea zi a fost primită pentru că ÎPS Teodosie a participat la conferința „România, vechea vatră a Europei”, eveniment organizat chiar de Arhiepiscopia Tomisului.

După primirea prin poștă a proceselor-verbale de contravenție, arhiepiscopul a formulat plângeri contravenționale împotriva celor trei amenzi, în valoare de câte 1.000 de lei fiecare. Deocamdată, magistrații Judecătoriei Constanța s-au pronunțat doar în cazul a două dosare, dând câștig de cauză ierarhului. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite