Infractor înrăit la 15 ani. Salvat de lege o dată, a recidivat: a vandalizat peste 20 de mașini în Constanța VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii din Constanța au avut un șoc în momentul în care l-a identificat pe adolescentul care a pus pe butuci zeci de autoturisme: l-au mai avut cu doi ani în mână, dar au fost nevoiți să îl lase să plece. 

22 de mașini au fost vandalizate. Sursa captura video A.I.
22 de mașini au fost vandalizate. Sursa captura video A.I.

UPDATE 21.10: Adolescentul a fost reținut pentru 24 de ore

Minorul în vârstă de 15 ani care a tăiat anvelopele a peste 20 de autoturisme a fost reţinut pentru 24 de ore. Adolescentul este acuzat de comiterea infracţiunii de distrugere. El a fost identificat de poliţişti după ce duminică, 24 septembrie, în jurul orei 9,40, lucrătorii Secţiei 5 Poliţie din municipiul Constanţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană necunoscută ar fi provocat distrugeri la anvelopele unui autoturism parcat pe Şoseaua din Vii.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că peste 20 de alte autoturisme, parcate pe Strada Şoseaua din Vii şi pe străzile învecinate, prezintă distrugeri la anvelope”, a informat IPJ în urma celor constatate după primirea reclamaţiei.

Potrivit unor surse judiciare, suspectul este unul dintre adolescenţii care, în decembrie 2021, au incendiat un bloc din Constanţa, fiind distruse aproape o sută de apartamente şi zeci de autovehicule.

Știrea inițială:

Adolescentul Andrei C., are acum 15 ani și poate răspunde penal acum, pentru fapta comisă sâmbătă, 23 septembrie a.c. Înarmat cu un cuțit , cu gluga trasă pe ochi ca să nu i se vadă fața, a făcut prăpăd pe strada Viile Noi din Constanța. Pur și simplu, din mers, a spart cauciucurile a 22 de autoturisme. Totul a fost surprins pe camerele de supraveghere. 

Fapta a fost surprinsă de camerele de supraveghere Sursa video: Martor 

Proprietarii au descoperit abia dimineață ce s-a întâmplat, au sunat la poliție iar luni 25 septembrie a.c. făptașul a fost prins. Este cercetat pentru distrugere și a fost reținut pentru 24 de ore.

Fapta a fost surprinsă de camerele de supraveghere Sursa video: Martor

Nu mică le-a fost surpriza polițiștilor când au realizat că adolescentul este pentru a două oară în mâinile lor. Prima dată l-au cercetat în decembrie 2021, pentru o faptă mult mai gravă, însă au fost nevoiți să îl lase să plece pentru că, potrivit legii, minorii sub 14 ani nu răspund penal, iar el la acea dată avea vârstă de 13 ani. 

La acea dată, Andrei C. împreună cu un alt adolescent, Andrei Alexandru Tudor, care la acea dată avea vârstă de 15 ani, a incendiat un bloc din Constanța, dintr-o joacă stupidă.

În noaptea de 15/16 Decembrie, cei doi au mers în parcarea subterană și au stropit o mașină cu substanțe (antigel și diluant) aflate în două sticle găsite acolo. Apoi, adolescentul de 15 ani a dat foc acelei mașini, deși era conștient de ceea ce se va întâmpla.

94 de apartamente ale  blocului și 36 de mașini aflate în parcarea de la subsolul imobilului și în apropierea zonei, au fost distruse în incendiul care a urmat. 

Andrei C., minor de 13 ani nu a răspuns penal în niciun fel pentru cele petrecute, însă va da socoteală acum. Prietenul său mai mare, Andrei Alexandru Tudor, a fost condamnat definitiv cu măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 3 ani și 4 luni. Băiatul a fost acuzat de distrugere, vătămare corporală din culpă dar și evadare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite