Halep a stat 228 de zile degeaba pe tușă: decizia TAS arată o nedreptate uriașă

0
Publicat:

Simona Halep (32 de ani) poate reveni pe teren, începând de mâine! Decizia TAS, oficializată printr-un comunicat, a redus suspendarea româncei, de la 4 ani la doar 9 luni. Astfel, există o diferență colosală între cele două decizii, prima dată de Sport Resolutions și a doua, venită acum de la Lausanne.

Simona Halep poate reveni în circuitul WTA
Simona Halep poate reveni în circuitul WTA

Simona Halep a jucat ultimul meci pe data de 29 august 2022, în turul I de la US Open. Suspendarea ei a intrat însă în vigoare după această partidă, mai precis pe 21 octombrie 2022. Atunci, ea a fost informată că a fost suspendată provizoriu pentru că testul ei de urină a relevat existența unei substanțe interzise în organism (Roxadustat). Ulterior, a apărut un al doilea capăt de acuzare, cel cu pașaportul biologic. Acum, fix eliminarea acestei probleme, cu testul de sânge, a salvat-o pe „Simo“.

Dar apare o problemă gravă în acest caz! Concret, reducerea suspendării înseamnă că Halep putea juca tenis, începând cu 21 iulie 2023. Adică, de acum 228 de zile. N-a putut face însă acest lucru, în condițiile în care a primit prima decizie, cea de la Sport Resolutions, abia pe 12 septembrie 2023!

Rămâne de văzut ce va urma din acest punct de vedere și dacă Halep va cere despăgubiri în instanță pentru că a fost ținută pe tușă degeaba.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite