Cum să preschimbi permisul după 19 ianuarie fără examinare medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fişa medicală poate fi evitată dacă vă dă bătăi de cap FOTO Adevărul
Fişa medicală poate fi evitată dacă vă dă bătăi de cap FOTO Adevărul

Noul Cod Rutier care intră în vigoare la 19 ianuarie prevede ca posesorii de permis auto să obţină documentul numai după examinarea medicală a stării generale de sănătate. Există totuşi o categorie de şoferi exceptată de la această regulă.

Permisele de conducere pot fi preschimbate după data de 19 ianuarie şi fără fişă medicală. Precizarea este făcută de şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa, comisarul-şef Romeo Tecău.

În cazul în care permisul de conducere este deteriorat, furat sau pierdut ori dacă titularii îşi schimbă numele, posesorii pot cere eliberarea unui document nou (duplicat) care îi va fi livrat fără obligativitatea examinării medicale. Eliberarea acestuia va ţine cont însă de perioada de valabilitate a celui vechi.

„Altfel spus, dacă permisul vechi expira în 2 ani, noul permis va fi eliberat numai pentru acei 2 ani. Noul permis auto nu va eliberat, în acest caz, pentru o perioadă de 10 ani, cât este valabilitatea sa“, precizează Romeo Tecău.

Permisul vechi (în afara cazului în care este pierdut, desigur) va fi restituit posesorului şi nu va mai fi reţinut la sediul serviciului de Permise.

La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa, numărul cererilor de preschimbare a permiselor auto a fost de zece ori mai mare decât anul trecut, în aceeaşi perioadă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite