Costinești va avea încă 16 hectare de plajă. Proiectul este cu finanțare europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stațiunea Costinești va avea 16 hectare de plajă nouă. Lucrările de stopare a eroziunii costiere vor fi executate de firma olandeză Van Oord.

Costinești FOTO Mariana Iancu
Costinești FOTO Mariana Iancu

Costinești este următoarea zonă în care se vor desfășura lucrările pentru combaterea eroziunii costiere. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) a semnat contractul cu numărul 9 din cadrul proiectului cu finanțare europeană de mărire a sectorului de plajă.

Lucrările vor fi executate de compania olandeză Van Oord, care are peste 150 de ani de experiență în construcții hidrotehnice marine.

Lucrările de protecție costieră prevăzute pentru Lotul 6 – Costinești constau în: îndepărtarea structurilor costiere existente, execuția de structuri costiere noi conectate cu țărmul, reînnisipare plajă -16 ha de plajă nouă, schemă de protecție costieră pe o lungime a țărmului de 2550 metri liniari, recife populate cu specia Pholas Dactylus – 28.800 mp, implantare cu Zostera Noltii – 49.550 mp, implantare cu Cystoseira Barbata – 31.650 mp.

Lucrările încep imediat după obținerea autorizației de construire. Durata contractului, care include proiectare și execuție, este de 36 luni.

Lărgirea plajei adiacentă  Stațiunii Tineretului costă 391.083.156 lei, exclusiv TVA.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite