Cazinoul din Constanţa, oferit investitorilor din Elveţia. De ce se fereşte Mazăre de fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazinoul din Constanţa, cea mai dureroasă ruină de la malul mării FOTO Adevărul Constanţa
Cazinoul din Constanţa, cea mai dureroasă ruină de la malul mării FOTO Adevărul Constanţa

Radu Mazăre, primarul Constanţei, a declarat că a purtat discuţii cu investitori din Elveţia pentru preluarea Cazinoului din Constanţa. „Dacă îl reabilităm cu fonduri europene, nu putem să îl facem cazino“, a precizat Mazăre.

Radu Mazăre a vizitat în această vacanţă de iarnă Elveţia, unde a stat de vorbă cu un grup de investitori care ar fi interesaţi să preia Cazinoul din Constanţa.

„La Lugano există o enclavă italiană. Acolo funcţionează cel mai mare cazino din Europa. În acea seară se jucau 26 milioane euro. Managerul este fostul manager al Cazinoului de la Veneţia“, a povestit impresionat primarul.

Investitorii sunt de naţionalitate italiană şi elveţiană. Primarul preferă varianta investiţiei private pentru că reabilitarea prin fonduri europene ar împiedica activităţile productive de la Cazino. Mazăre ţine ca edificiul-simbol al Constanţei să aibă destinaţia de cazino.

„Eu nefiind jucător, acum am înţeles: funcţionarea unui cazinou este o chestiune destul de complexă. Spre exemplu, sunt firme specializate care aduc mari jucători. Treaba asta ar putea funcţiona la Constanţa. Mie nu îmi place să joc, dar ar fi benefic atât pentru clădirea Cazinoului, cât şi pentru turism şi hoteluri“, a spus Mazăre.

El a relatat amuzat ce impresie a făcut jucătorilor şi angajaţilor din Lugano, când a apărut îmbrăcat într-una dintre ţinutele sale extravagante. „Eram îmbrăcat cu cizme până la genunchi, cu pantaloni bufanţi, sacou colorat. Toată lumea se uita la mine de ziceai că aş fi fost cine ştie ce mare barosan. Credeau că ori am venit să joc milioane, ori vin să le cumpăr cazinoul“, a povestit Mazăre.

Primarul a precizat că în Austria, unde se auzise că şi-a petrecut vacanţa, a fost doar în trecere spre Elveţia. „Am stat doar două zile pentru a schia - două la dus, două la întors. Nu m-am întâlnit cu Gheorghe Bunea Stancu, v-am spus cu cine m-am întâlnit“, a subliniat Mazăre.

Vă mai recomandăm

„Suleyman Magnificul“ vine la Mamaia. Mazăre îl aduce pe actorul Halit Ergenc la Carnavalul verii 2014

Radu Mazăre, suspect de infecţie prostatică. „La mine au greşit, dar la Nicu situaţia e serioasă“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite