Cât te costă să vii cu avionul la mare. Noi curse aeriene operate pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada iunie-septembrie, litoralul românesc va fi conectat aerian cu Cluj-Napoca, Oradea, Suceava și Timișoara. Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța vrea să atragă operatori privați care să deschidă noi rute.

Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța FOTO: Fb/Aeroport Constanța
Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța FOTO: Fb/Aeroport Constanța

Marți, 28 februarie, a avut loc, la sediul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, lansarea zborurilor interne operate de AirConnect în sezonul estival 2023, pe rutele:

• Constanța – Suceava

• Constanța – Timișoara

• Constanța – Cluj

• Constanța – Oradea.

Zborurile vor fi operate în perioada 22 iunie – 17 septembrie 2023, iar biletele de avion pot fi deja achiziționate de pe website-ul companiei, www.air-connect.com, la prețuri începând de la 320.86 lei / 65.46 € (preț pe segment, taxe incluse, locuri limitate).

„În lipsa unei infrastructuri terestre, care să lege cele mai mari orașe din România, inițiativa AirConnect, de a deschide rute aeriene către Nordul și Vestul țării, este una extrem de binevenită”, spune Mihai Daraban, președintele CCINA Constanța și al Camerei de Comerț și Industrie a României.

„Introducerea zborurilor estivale între Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara a fost un pas firesc, oferind turiștilor o opțiune de transport rapidă, confortabilă și în siguranță pe litoralul românesc”, susține Tudor Constantinescu, director general AirConnect.

S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa S.A. anunță că a încheiat activitatea desfăşurată în anul 2022 înregistrând un trafic total (comercial și necomercial) de 80.007 pasageri, în creștere cu 51% faţă de anul trecut (53.006 – valoare înregistrată în 2021).

Cifra este cu mult sub traficul pe care-l înregistrează într-o lună Aeroportul din Timișoara, de exemplu. Conform Asociației Aeroporturilor din România, în luna octombrie 2022, de la Timișoara au fost înregistrați peste 113.000 de pasageri.

Tot în anul 2022 a fost înregistrat un număr de 9.871 mişcări aeronave (aterizări şi decolări), în creştere cu 9,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (9024 - valoare înregistrată în 2021). Faptul a fost datorat reluării treptate a traficului aerian după perioada pandemică și numărului de frecvențe regulate pe săptămână spre/dinspre Londra și Istanbul pe tot timpul anului, dar și curselor operate pe perioada sezonului de vară pe ruta Constanța – Cluj Napoca și retur.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite