Audi A8 în valoare de 750.000 de lei furat din Germania, scos la vânzare în Constanța VIDEO

0
Publicat:

Un bărbat din județul Constanța a scos la vânzare un Audi A8, fabricat în 2022 (5.000 de kilometri la bord), cu suma de 120.000 de euro. Polițiștii de Frontieră au verificat mașina și au confiscat-o.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit un autoturism de lux, marca AUDI A8, fabricație 2022, căutat de autoritățile din Germania, aflat în posesia unui cetăţean român.

În seara de joi, 29 decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii traficului internațional cu autoturisme furate, ocazie cu care a fost descoperit un autoturism marca AUDI A8, în posesia unui cetăţean român, identificat pe raza localității Constanța.

„Cetățeanul român, în vârstă de 39 de ani, intenționa să vândă autoturismul oricărei persoane de bună credință contra sumei de 120.000 euro”, spun polițiștii.

În urma verificărilor specifice și a cooperării operative cu autoritățile europene, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează fiind semnalat ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autorităţile din Germania cu o zi înainte.

Autoturismul, evaluat la aproximativ 750.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Piese auto contrafăcute, confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite, 22.500 piese și accesorii auto, în valoare de aproximativ 300.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

În data de 28.12.2022, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri