Teodosie l-a dat în judecată pe „călugărul-amant“. Ierarhul Tomisului cere daune de 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat, prin intermediul avocaților, că a sesizat instanța de judecată cu privire la calomniile și defăimările aduse de Cristi Călin, cunoscut drept „călugărul-amant“.

IPS Teodosie și Cristi Călin - colaj foto
IPS Teodosie și Cristi Călin - colaj foto

„ÎPS Teodosie a sesizat instanța de judecată cu privire la calomniile și defăimarile aduse de către “călugarul Călin” atât ÎPS, dar și Arhiepiscopiei Tomisului. Acțiunea vizează și obligarea “călugarului” la plata de despăgubiri care, dacă vor fi admise și recuperate, vor fi donate bisericii”, spune avocatul Adrian Cuculis. 

Cererea de chemare în judecată a fost înregistrată la Tribunalul Bacău, locul unde are domiciliul Cristi Călin. 

ÎPS Teodosie solicită instanței să se angajeze răspunderea civilă delictuală a pârâtului deoarece acesta a adus atingere, în spațiul public, imaginii, reputației și demnității sale. 

De asemenea, ierarhul solicită instanței să-l oblige pe Cristi Călin să elimine mai multe postări de pe contul său de Facebook, să-l oblige la plata sumei de 100.000 de euro ca daune morale, să-l oblige să-și ceară scuze în public și să publice sentința într-un ziar național. 

Avocatul arhiepiscopului arată că pârâtul l-a acuzat pe ÎPS Teodosie că ar fi participat la orgii sexuale alături de alți bărbați și minori, acuzații nedovedite. „Pârâtul nu a adus niciun fel de probă, deși a susținut cu tărie, în cadrul unei emisiuni TV, că există peste 1.000 de fotografii aflate în locuri diferite”, spune avocatul în cererea de chemare în judecată. 

Cine este „călugărul-amant”

Cristii Călin (31 de ani) este absolvent al Seminarului Teologic din Iași, student exmatriculat de la facultatea de Teologie din Alba Iulia, absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova.

Tânărul a intrat în conflict cu BOR în anul 2013 când l-a acuzat de avansuri sexuale pe starețul de la mănăstirea Calapodești (Bacău). „În urma celor relatate către conducerea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, eu am fost cel sancționat, deși nu aveam nicio vină”, spune acesta.

Din acel moment, Cristi Călin susține că și-a propus să facă lumină în rândul „homosexualilor din BOR”, pentru ca aceștia să fie eliminați.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri