Arhiepiscopia Tomisului neagă prezenţa Iuliei la Dorna Arini, mănăstirea ctitorită de ÎPS Teodosie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea de maici de la Dorna Arini - Suceava FOTO dorna-arini.ro
Mănăstirea de maici de la Dorna Arini - Suceava FOTO dorna-arini.ro

Reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Tomisului au negat ipoteza conform căreia Iulia Ionescu, eleva dispărută din Bucureşti la mănăstirile din nordul Moldovei, ar fi poposit la mănăstirea de maici ctitorită de ÎPS Teodosie, conducătorul Bisericii tomitane.

Reprezentanţii Tomisului resping informaţia că Iulia Ionescu ar fi fugit la mănăstirea din Dorna Arini.

„Părintele Gavriil, duhovnicul de la mănăstirea de maici, neagă că fata s-ar fi ascuns acolo. A declarat că ştia de cazul Iuliei şi chiar îşi printase fotografia ei, pentru a o avea la îndemână şi a anunţa autorităţile, dacă ea ar fi venit acolo“, au precizat aceştia. Stareţa a declarat acelaşi lucru presei.

Posturile de televiziune şi presa locală au relatat că Iulia Ionescu a declarat la Poliţie că s-a ascuns la mănăstirea de maici Acoperământul Maicii Domnului din satul Gheorghiţeni, Dorna Arini, judeţul Suceava.

Mănăstirea, ctitoria de suflet a lui Teodosie

Mănăstirea de maici Acoperământul Maicii Domnului din satul Gheorghiţeni, Dorna Arini, din judeţul Suceava, a fost ctitorită de arhiepiscopul Tomisului, fiu al locului.

La 20 octombrie 2004, ÎPS Teodosie a început ridicarea lăcaşului de cult pe locul casei sale părinteşti, „spre cinstirea părinţilor, moşilor şi strămoşilor, spre veşnică pomenire a lui Dumnezeu“.

IPS Teodosie

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, ctitor al mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului din Dorna Arini - Suceava Foto dorna-arini.ro

Mănăstirea este un complex monahal impunător, care a funcţionat ca metoc al Arhiepiscopiei Tomisului. De trei ani, lăcaşul aparţine de Arhiepiscopia Sucevei, dar a rămas ctitoria de suflet a lui IPS Teodosie.

„Frumuseţea plaiurilor bucovinene a fost înnobilată de un ansamblu monahal ce-si înalţă silueta rugătoare drept sprijin pentru ca Acoperământul Maicii Domnului să se aştearnă şi să-i ocrotească pe cei ce locuiesc, pe cei ce poposesc sau pe cei ce sunt pomeniţi în rugăciunea neîncetată şi smerită a maicilor“, mărturisesc monahii de la Dorna Arini.

iulia ionescu

În acest timp, o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a venit duminică la Constanţa, pentru hramul unei biserici. Prelaţii au adus de la mănăstirea Sihăstria Putnei moaştele Sfântului Luca al Crimeei, odoare sfinte care vor fi donate bisericii „Sfântul Teodor Tiron“ din cartierul constănţean Medeea. Arhiepiscopul Teodosie a oficiat slujba Liturghiei la această biserică.

Sfântul Teodor Tiron este cinstit de Biserica Ortodoxă pe data de 17 februarie. A murit în anul 306, în timpul persecuţiei ordonate de împăraţii Maximian şi Maximus împotriva creştinilor.

Vă mai recomandăm

UPDATE Iulia Ionescu a ajuns acasă. Ancheta continuă. Şeful trenului care a pretins că a găsit-o a fost chemat de poliţiştii sub acoperire ca martor

Iulia Ionescu, eleva care a dispărut de acasă, a fost găsită. Ea a fost preluată de la Focşani de autorităţi şi se află în drum spre familia ei din Bucureşti

Fata, duhovnicul şi duşmanii BOR

Arhiepiscopul Tomisului îşi serbează ziua de naştere. ÎPS Teodosie împlineşte vârsta de 58 ani

VIDEO Slujbă pentru eliberarea lui Gigi Becali, oficiată de ÎPS Teodosie în mănăstirea ctitorită de latifundiar

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite