FOTO Consiliul Judeţean Vrancea construieşte poduri noi, dar le-a abandonat pe cele începute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul de la Ţifeşti mai are de aşteptat până va fi finalizat
Podul de la Ţifeşti mai are de aşteptat până va fi finalizat

Peste 21 de milioane de lei şi-a propus Consiliul Judeţean Vrancea să cheltuiască în următorii doi ani pentru aceste investiţii, dacă va avea bani.

Consiliul Judeţean Vrancea nu are bani în buget, dar şi-a propus să construiască patru poduri şi un drum, deşi alte investiţii asemănătoare începute în anii din urmă sunt aproape abandonate, din lipsă de finanţare.

Astfel, în comuna Dumitreşti se intenţionează construirea unui pod din beton armat, peste râul Rîmnicu Sărat, pe DJ 203 H, investiţie evaluată la 11,3 milioane de lei, din care 1,6 milioane de lei sunt doar cheltuielile de proiectare şi lucrări neprevăzute.

Un alt pod avut în vedere este cel de la Gura Caliţei, care va fi doar consolidat şi reabilitat, investiţia fiind apreciată la aproape trei milioane de lei, 660.000 de lei fiind prevăzuţi pentru proiectare şi lucrări neprevăzute. Un pod din beton armat se va construi şi la Năruja, pe DJ 205 D, peste râul Peţic şi va costa 2,3 milioane de lei, 560.000 fiind prevăzuţi pentru proiectare.

image

Toţi banii la un singur proiectant

Şi la Bogheşti, în satul Plăcinţeni, ar trebui construit un pod din beton armat peste pârâul Zeletin, investiţia fiind cifrată la de 2,7 milioane lei. În fine, refacerea şi consolidarea unui corp de drum pe DJ 205 R, în Poiana Cristei, va costa 1,7 milioane de lei.

5

În total, documentaţiile tehnice pentru patru poduri şi un drum, în cinci localităţi, au fost evaluate de la 21,2 milioane lei, 3,8 milioane de lei fiind doar pentru proiectare. De menţionat că firma care se va ocupa de proiectarea tuturor lucrărilor este SC Rutier-Conex XXI Bacău.

Pentru anul 2014, bugetul Consiliului Judeţean Vrancea destinat investiţiilor în drumuri se ridică la doar 6,7 milioane de lei, de trei ori mai puţin decât ar trebui pentru toate investiţiile enumerate mai sus.

3

Podurile vechi, abandonate din lipsă de bani

Asta în timp ce mai multe poduri începute în anii trecuţi au fost abandonate din lipsă de bani. Este vorba de podul de pe DJ 205 B Boloteşti - Ţifeşti – Satu Nou, estimat la 4,4 milioane de lei şi care nu a fost executat nici măcar pe jumătate.

La Doaga situaţia este asemănătoare, lucrările la podul peste Şuşiţa, estimat la 1,4 milioane de lei, fiind oprite din lipsă de resurse financiare.

Mai puteţi citi:

Bugetul propriu al Consiliului Judeţean Vrancea pentru 2014 este mic la venituri şi dezvoltare, dar mare la paranghelii

Opoziţia din Consiliul Judeţean Vrancea acuză: „Bugetul sărăciei, repartizat pe criterii politice”

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite