Ambarcațiune cu peste 80 de migranți la bord, interceptată în apropierea țărmului românesc al Mării Negre

0
0

O ambarcațiune cu peste 80 de migranți la bord, printre care și copii, a fost interceptată vineri, 19 august, în apropierea țărmului românesc al Mării Negre de către Poliția de Frontieră. 

Barca cu migranti impinsa de paza de coasta a greciei foto Captură video Twitter T C Millî Savunma Bakanlığı

Ambarcațiune cu migranți la bord foto: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat în jurul orei 1.00 o ambarcațiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 28 de milie marine est de localitatea Vama Veche.

Ambarcațiunea, sub pavilion Turcia, era la frontiera maritimă a României și naviga din apele internaționale spre țărmul țării noastre.

„Vasul avea la bord mai multe persoane, fiind supraîncărcat și fără mijloace de salvare. Acestea au transmis mesaje de ajutor și imediat s-a declanșat o acţiune de tip SAR (Search and Rescue), oferind sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol”, transmite Poliția de Frontieră.

politia de frontiera

Migranți - sursa foto: Poliția de Frontieră

O navă de patrulare împreună cu o altă ambarcațiune rapidă, ambele din cadrul Gărzii de Coastă, însoțite de o navă ARSVOM (Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare) au escortat barca suspectă spre Portul Constanța, ajungând la mal în jurul orei 10.00.

„Din primele verificări a reieşit faptul că la bord se aflau aproximativ 80 de persoane ale căror naționalități urmează să fie stabilite. Cercetările sunt în desfășurare sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța”, adaugă Poliția de Frontieră, prin purtătorul de cuvând Andrei Ene.

Asistență medicală

În Portul Constanţa au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

„În prezent se efectuează triajul persoanelor în punctul medical avansat. Triajul este efectuat de către medicii Serviciului de Ambulanţă Constanţa. Până în prezent nu au fost probleme medicale deosebite", spune Oana Manoilă, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea. 

O singură persoană, care prezenta un traumatism la un braţ, a fost evaluată şi a primit asistenţă medicală, dar a refuzat transportul la spital.

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite