Zeci de percheziţii la Cluj într-un dosar cu prejudiciu de 2 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La percheziţii au fost găsite zeci de mii de euro şi diferite produse. FOTO: DIICOT
La percheziţii au fost găsite zeci de mii de euro şi diferite produse. FOTO: DIICOT

Poliţiştii de la Criminalitate Organizată au efectuat 60 de percheziţii domiciliare, în Cluj, într-un dosar de înşelăciune, obţinere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri şi spălare de bani.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj-Napoca, au efectuat, în această dimineaţă, 60 de percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, într-un dosar penal cu privire la infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, obţinere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2013, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri ar fi acţionat în mod coordonat, în scopul obţinerii frauduloase de fonduri financiare guvernamentale, nerambursabile.

Activitatea infracţională s-ar fi realizat prin implicarea mai multor societăţi comerciale, a căror activitate ar fi coordonat-o, în fapt, membrii grupului, iar societăţile ar fi fost utilizate pentru accesarea, în mod nejustificat, a unor programe derulate de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în scopul obţinerii unor fonduri guvernamentale, nerambursabile, fără însă ca sumele de bani obţinute să fie utilizate potrivit destinaţiei acestora, ci în beneficiul membrilor grupului infracţional organizat.

Prejudiciul estimat este de 10.962.189,31 lei, echivalentul a 2.192.437 de euro.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei - I.G.J.R.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite