VIDEO Cum au scăpat de amenzi „bizonii” care au intrat cu maşinile pe pârtie. Jandarmeria îi caută

0
0

Jandarmii montani clujeni au fost sesizaţi în legătură cu şoferii care au intrat, duminică, cu maşinile pe pârtia Băişoara din Cluj, dar au ajuns prea târziu pentru a-i amenda. Legea prevede amenzi usturătoare pentru astfel de incidente.

Şoferul unui SUV Volkswagen a intrat, duminică, în jurul orei 13.00, cu maşina pe pârtia de schi de la Băişoara, judeţul Cluj. Întrebat de schiorii revoltaţi ce caută cu automobilul pe acolo, acesta a spus s-a rătăcit. Peste câteva minute, acelaşi lucru l-a făcut şi un şofer de Mercedes, care ar fi încercat să-l ajutesă pe primul . Până la urmă, ambele maşini au ieşit de pe pârtie. 

Când au ajuns jandarmii 

Martorii oculari susţin că s-au făcut apeluri la 112 pentru sancţionarea celor doi şoferi. Poliţia Cluj a susţinut că nu are jurisdicţie în zonă. În schimb, au fost anunţaţi, în jurul orei 13.16, jandarmii de la Postul de Jandarmi Montan Muntele Băişorii.
„În urma acestei sesizări telefonice, efectivele de jrandarmi de la Postul de Jandarmi Muntele Băişorii, care se găseau în serviciul de patrulare, în zona de acces spre pârtia Resort Buscat s-au deplasat la faţa locului, dar odată ajunse aici, acele mijloace autor nu se mai găseau pe pârtie”, se arată într-un răspuns pentru „Adevărul”.

În consecinţă, jandarmii au făcut verificări pentru indentificarea persoanelor care au condus automobilele şi pentru „aflarea împrejurărilor în care au pătruns pe zona pârtiilor, urmând a fi luate măsurile legale”. 

Ce amenzi riscă şoferii

În răspunsul furnizat la solicitarea cotidianului „Adevărul” se mai arată că „măsurile legale” pe care le vor lua jandarmii se referă la articolul 7 din Hotărârea de Guvern 263/2001 (republicată) privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement”. Astfel, punctul „g” al articolul 7 stabileşte că „accesul sau circulaţia pe pârtiile ori traseele de schi pentru agrement cu automobile, tractoare sau orice alt tip de vehicul, fãrã drept, cu excepţia celor aparţinând serviciilor publice Salvamont, serviciilor de ambulanţã, poliţie, jandarmi, pompieri, precum şi altele asemenea;” constituie contravenţie. Sancţiunea este amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei. 

Citeşte şi

VIEO Ce riscă şoferul care a intrat cu maşina pe pârtia de schi. Reacţia Poliţiei

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite