Veteran român din Afganistan decorat de fostul preşedinte Băsescu, condamnat pentru abuz sexual asupra unui minor

0
0
Caporalul Toader Cristian Scoflea are 48 de ani şi este unul dintre militarii români care au luptat în Afganistan şi au fost decoraţi în 2010 de preşedintele Traian Băsescu. FOTO: Arhivă personală
Caporalul Toader Cristian Scoflea are 48 de ani şi este unul dintre militarii români care au luptat în Afganistan şi au fost decoraţi în 2010 de preşedintele Traian Băsescu. FOTO: Arhivă personală

Un veteran al războiului din Afganistan, decorat de fostul Preşedinte Traian Băsescu, a fost trimis după gratii pentru că a abuzat sexual un minor de 13 ani, fiul unor cunoştinţe care l-au găzduit pe militar şi-l considerau ca partea a familiei.

Caporalul Toader Cristian Scoflea are 48 de ani şi este unul dintre militarii români care au luptat în Afganistan şi au fost decoraţi în 2010 de preşedintele Traian Băsescu. La propunerea Ministrului Apărării Naţionale, caporalului i s-a conferit Medalia „Bărbăţie şi Credinţă” clasa III a cu însemn de război, pentru curajul şi devotamentul dovedite în timpul misiunilor din Afganistan, relatează Ştrile Pro TV.

La 12 ani distanţă, acelaşi caporal a fost condamnat definitiv la doi ani şi nouă luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de acte sexuale cu un minor. Procurorii militari de la Cluj l-au acuzat că l-a agresat sexual pe un băiat de 13 ani, pe care îl ademenea noaptea în dormitorul său. Victima era fiul unor soţi dintr-o localitate din Mureş care îl găzduiau pe caporal şi îl tratau ca pe un membru al familiei.

Caporalul Scoflea a fost judecat în primă instanţă de Tribunalul Militar Cluj care l-a condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare, dar cu suspendare. Asta, deşi veteranul din Afganistan mai avea la activ o condamnare definitivă, de nouă luni cu amânarea executării pedepsei, pentru că ar fi refuzat să i se recolteze probe biologice după ce ar fi fost prins băut la volan.


După condamnarea definitivă, pe numele militarului a fost emis mandatul de executarea pedepsei în penitenciarul din Târgu Mureş.

El va trebui să îi plătească familiei băiatului abuzat 10.000 de euro, daune morale, şi 5.400 de lei, daune materiale. Odată cu condamnarea, caporalul a fost introdus în baza de date a agresorilor sexuali.

Vă mai recomandăm şi:

Ofertă „irezistibilă” la Cluj: Apartament cu o cameră la 200.000 de euro. „Dispune de o nişă de dormit”

Moartea misterioasă a unei românce, răzbunată de o fostă gardă a regelui Belgiei. Detaliile unei crime „perfecte”

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite