Infractorul român care a pus Austria pe jar cu o evadare ca-n filme, prins de o femeie. Gafa care l-a dat de gol

0
0
infractor cluj
Pe numele infractorului au fost emise trei mandate. FOTO: Nieder├Âsterreichische Nachrichten.

Un infractor rom├ón c─âutat ani la r├ónd de sute de poli┼úi┼čti austrieci, dup─â ce a evadat dintr-o ├«nchisoare, a fost prins, zilele trecute, ├«n Flore┼čti, l├óng─â Cluj.

Rom├ónul a fost ├«nchis ├«n septembrie 2020 pentru infrac┼úiuni asupra propriet─â┼úii ├«n Germani a┼či urma s─â fie deportat ├«n Rom├ónia. ├Änainte de a ajunge ├«n ┼úar─â, a petrecut c├óteva zile ├«n tranzit ├«n ├«nchisoarea din localitatea austriac─â St. Polten, dar a reu┼čit s─â evadeze, dup─â un plan care i-a luat prin surprindere pe gardieni, a notat┬ás─âpt─âm├ónalul austriac Nieder├Âsterreichische Nachrichten.

Rom├ónul i-a p─âc─âlit pe cei care ├«l p─âzeau ┼či a fugit din Spitalul Universitar St. Polten, unde a fost dus sub escort─â, dup─â ce acuzase probleme de s─ân─âtate. Dup─â ce le-a ├«n┼čelat vigilen┼úa paznicilor, el s-a urcat ├«ntr-o ma┼čin─â, ├«n care ├«l a┼čteptau trei complici. Poli┼úi┼čtii au ├«ncercat s─â-i opreasc─â ┼či au folosit inclusiv armele, dar totul a fost ├«n zadar.

Ceva mai t├órziu, anchetatorii au g─âsit ma┼čina, o Dacia, abandonat─â ├«n ora┼č, ┼či au aflat c─â infractorii urcaser─â ├«n dou─â taxiuri. Sute de poli┼úi┼čti austrieci au fost mobiliza┼úi ├«ntr-o ac┼úiune de amploare, f─âr─â ca rom├ónul s─â poat─â fi g─âsit. Au fost prin┼či ├«n schimb complicii s─âi, doi rom├óni ┼či un croat, ├«ns─â Poli┼úia din Austria nu a reu┼čit s─â afle de la ei unde se ascunde infractorul evadat.┬á

Cum s-a dat de gol

Doi ani mai t├órziu, infractorul a fost┬á prins ├«n Rom├ónia, la Flore┼čti, ├«n jude┼úul Cluj, dup─â ce a l─âsat jos garda ┼či a f─âcut o gre┼čeal─â care l-a costat. B─ârbatul a intrat ├«n ma┼čina unei femei pentru a se odihni, dar a fost observat, iar aceasta a anun┼úat Poli┼úia.┬á

ÔÇ×La data de 4 mai, poli┼úi┼čtii Sec┼úiei 6 Poli┼úie Rural─â Flore┼čti, ├«n baza unei sesiz─âri, au depistat ├«n comuna Flore┼čti, un b─ârbat, de 28 de ani, pe numele c─âruia au fost semnalate┬á trei mandate de arestare, unul emis de autorit─â┼úile rom├óne ┼či dou─â emise de autorit─â┼úile din Austria, respectiv Ungaria. ├Än fapt, la aceea┼či dat─â, ├«n jurul orei 08.45, poli┼úi┼čtii au fost sesiza┼úi cu privire la faptul c─â, pe strada Cet─â┼úi, din comuna Flore┼čti, un b─ârbat se afl─â ├«ntr-un autoturism, care nu ├«i apar┼úine.

├Än baza sesiz─ârii, poli┼úi┼čtii s-au deplasat la locul indicat unde l-au g─âsit pe acesta ├«ntr-un autoturism, care se afla parcat pe strada respectiv─â. Av├ónd ├«n vedere faptul c─â nu era cooperant ┼či vorbea incoerent, poli┼úi┼čtii l-au condus la sec┼úia de poli┼úie pentru a-i putea stabili identitateaÔÇŁ, au informat reprezentan┼úii Poli┼úiei Cluj.

Din verific─ârile derulate, poli┼úi┼čtii au reu┼čit s─â-l identifice pe b─ârbat ┼či au constatat c─â pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu ├«nchisoarea, de c─âtre autorit─â┼úile rom├óne ┼či dou─â mandate europene de arestare.

Acesta a fost condamnat ├«n Rom├ónia, la 6 ani de ├«nchisoare, pentru infrac┼úiunile de conducerea unui vehicul f─âr─â permis de conducere ┼či uz de fals. Ulterior, autorit─â┼úile din Austria ┼či Ungaria au emis dou─â mandate de arestare preventiv─â, pentru trafic de migran┼úi, au mai precizat reprezentan┼úii Poli┼úiei.

B─ârbatul a fost predat ├«n custodia poli┼úi┼čtilor din cadrul Serviciului de Investiga┼úii Criminale, iar, cu sprijinul lupt─âtorilor din cadrul Serviciului pentru Ac┼úiuni Speciale a fost condus ┼či predat reprezentan┼úilor Penitenciarului Gherla, unde ├«┼či va petrece urm─âtorii ┼čase ani.┬á

V─â mai recomand─âm ┼či:

 

Adolescent─â din Cluj b─âtut─â ┼či umilit─â de o alt─â t├ón─âr─â, sub amenin┼úarea armei. Cum s-a terminat scandalul

 

Proiect unic ├«n Rom├ónia ┼či sud-estul Europei, de 200 de milioane de euro. Va salva vie┼úile a zeci de mii de rom├óniUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite