Studenţi de la UBB, în finala celei mai importante competiţii de sofware din lume dedicată tinerilor. Se vor întâlni cu Bill Gates

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii echipei clujene care se vor întâlni cu Bill Gates FOTO: UBB
Membrii echipei clujene care se vor întâlni cu Bill Gates FOTO: UBB

Studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, s-au calificat în finala mondială Microsoft Imagine Cup 2014, cea mai importantă competiţie de software dedicată studenţilor şi elevilor. Finala va avea loc la Seattle, în intervalul 29 iulie-2 august, iar participanţii vor avea ocazia să se întâlnească pe Bill Gates.

Smile Technology (SMT) este numele echipei Facultăţii de Matematică şi Informatică, din cadrul UBB, care va participa la Microsoft Imagine Cup 2014, cea mai importantă întrecere de software din lume dedicată studenţilor şi elevilor. Echipa este alcătuită din: Bogdan Pop, Rareş Urdea şi Bogdan Mursa, iar mentorul lor este Dan Suciu.

Proiectul lor de concurs

Soluţia propusă de această echipă se numeşte Smilestone şi reprezintă o aplicaţie de recuperare a vorbirii pentru persoanele care au suferit un atac cerebral sau leziuni la nivel cranian. Recuperarea în aceste cazuri este foarte anevoioasă şi de lungă durată, iar Smilestone îşi propune să eficientizeze acest proces prin intermediul unor exerciţii sau jocuri ce captează mişcările principalilor muşchi ai feţei precum şi ale limbii folosind dispozitivul Microsoft Kinect.

„Astfel, medicul implicat în procesul de recuperare va avea posibilitatea să lucreze cu mai mulţi pacienţi decât până acum şi va avea la dispoziţie rapoarte statistice care vor releva cu mai multă acurateţe evoluţia recuperării, corectitudinea efectuării mişcărilor precum şi tipul de exerciţii pe care trebuie insistat mai mult. În plus, precizia de detectare a mişcărilor limbii face din Smilestone un instrument non-intruziv foarte eficient de interacţiune cu calculatorul, pentru persoanele care suferă de paralizie totală”, spun reprezentanţii UBB.

Finala Imagine Cup 2014 va avea loc la Seattle, în perioada 29 iulie-2 august, iar participanţii vor avea ocazia să îi întâlnească pe Bill Gates, co-fondator Microsoft.

Vestea cea mare pentru studenţii UBB participanţi la Imagine Cup s-a dat săptămâna trecută. În urma jurizării fazei regionale a acestei competiţii, echipa SMT s-a calificat mai departe. La faza regională a participat o a doua echipă a aceleiaşi facultăţi, echipă care s-a numit Team Scripters şi a fost formată din Horia Ardelan, Cristina Dochiţoiu şi Alexandru Marinescu, iar mentor, Simona Motogna.

Mai puteţi citi:

Decanul primei facultăţi româneşti din Top Shanghai: „Şcoala românească de matematică nu a fost niciodată foarte departe de topul mondial“

Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai”, prima din România care a intrat în Topul Shanghai

Un rector clujean, în „Hall of Fame“-ul celor mai buni profesori din lume, desemnaţi de o universitate americană din Top Shanghai 500

Singurul profesor român nominalizat printre cei mai buni dascăli ai lumii: „Memoria computerului nu ne scuteşte de învăţare”

Mintea sclipitoare de la Cluj: povestea profesorului care coordonează 100 de cercetători din 32 de ţări

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite