Prețul halucinant cerut de un clujean pe o casă inteligentă, cu fosă septică, pe un deal de lângă Pata Rât

0
Publicat:

În condițiile în care piața imobiliară clujeană este la un minimum istoric, un proprietar cere 399.000 de euro pentru o casă cu fostă septică, în Dezmir, în mijlocul unui haos imobiliar și cu „parfum” de la groapa de gunoi Pata Rât.

Casa nu are încă garduri, dar asta nu-l oprește pe vânzător să exagereze. FOTO: Imobiliare Cluj
Casa nu are încă garduri, dar asta nu-l oprește pe vânzător să exagereze. FOTO: Imobiliare Cluj

Dezmirul, o localitate aflată la periferia orașului Cluj-Napoca, este noul Florești. S-a construit mult și haotic de către antreprenori care vor să dea „tunuri” clienților neinformați. În plus, unele case au fost ridicate pe versanți de deal care au început s-o ia la vale.

Asta nu înseamnă că prețurile cerute se lasă mai prejos față de cele practicate la Cluj-Napoca.

Astfel, un clujean cere 399.000 pentru o casă de 230 de metri pătrați, cu un teren de 467 de metri pătrați. Faptul că drumul nu este asfaltat și nu este canalizare nu l-au împiedicat pe proprietar să facă o descriere a imobilului demnă de o vilă de lux dintr-o zonă rezidențială de top:

- „Imobilul este Premium datorită calității execuției și a materialelor folosite. Are o panoramă deosebita peste Cluj, Sânicoară, Apahida, Jucu etc, care nu poate fi împiedicată de o altă construcție în viitor.” Practic, casa se află pe un deal de lângă oraș, foarte aproape de vestita groapă de gunoi Pata Rât, unde s-a construit haotic. 

- „Imobilul a fost finisat la interior cât și la exterior cu ajutorul unui designer, stilul fiind Luxury Modern.” Faptul că imobilul nu are garduri, scările nu au balustradă, nu s-au montat lustre și aplice sunt trăsături, conform proprietarului, ale acestui stil luxiriant.

- „Imobilul este situat la 10 minute de Iulius mall, 3 minute de aeroport, la 5 min supermarket (Lidl), beneficiază de 4 căi de acces dinspre oraș”. Estimările sunt total nerealiste. Poate în weekend, când traficul este la minimum, să reușești acești timpi. 

- „Imobilil este dispus pe 3 nivele: P+E+M + (garaj 2 mașini )+ 4 locuri de parcare. Suprafață: parter 90 mp, etaj 70 mp, mansardă 70 mp, garaj  40mp = total 270 mp + terasa 60 mp. Teren: 467 mp”

La fereastră se poate vedea haosul imobiliar din Dezmir. FOTO: Imobiliare Cluj
La fereastră se poate vedea haosul imobiliar din Dezmir. FOTO: Imobiliare Cluj

- „Imobilul este full Smart: (Loxone)(stație meteo pentru controlul temperaturii in întreaga casa pt a avea un consum optim și pentru a beneficia de confort), sistem de ventilare și recuperator de căldură (Wolf), dar se poate adapta și aer condiționat răcire/incalzire.”

- „La exterior: Cărămidă Porotherm robust, izolație polistiren de 20 cm grafitat eps 100, este aplicat 50 mp de piatra in format 3D, ferestre Veka 82 cu 7 camere și baghetă caldă și jaluzele electrice la etaj, lumini ambientale, decorativă Sto.”

- „La interior: izolație celuloză de 25 cm, parchet chevorn Premium, placat cu marmură 60mp (în 2bai, în living și în bucătărie și pe semineu), șemineu cu tubulatură de aer cald pentru etaj și mansardă (placat cu marmură), încălzire în pardoseala (purmo) pe toate nivele inclusiv în garaj (garajul este izolat cu polistiren de 20cm și pe tavan celuloza de 20cm și Incalzire în pardoseala), pompă de recirculare a apei calde.”

La utilități nu a uitat curentul (trifazic), apă, gaz, fosă septică de 8-10 persoane.

Au uitat să monteze balustradele la scări , dar și aplicele. FOTO: Imobiliare Cluj
Au uitat să monteze balustradele la scări , dar și aplicele. FOTO: Imobiliare Cluj

„A uitat de parfumul de la Pata Rât”

Proprietarul a fost luat peste picior pe un grup de Facebook dedicat imobiliarelor.

În afară de Panorama deosebită spre Cluj, Apahida ,Jucu mai beneficiați de Parfumul deosebit de plăcut de la PATA RAT. Prețul este justificat !!!!!”, a comentat Radu.

„Trăiești într-o lume virtuală, cine crezi ca îți dă 399.000 euro pe ceea ce vrei tu să vinzi ??? Se măresc impozitele pe locuințe și mulți ,,deștepți" vor fi care vor renunța la așa-zise ,,vile”!!!!!!” - a spus Gheorghe.

„E superbă . Eu zic sa ceri cel puțin 1.000.000 de euro pe ea” - i-a sugerat Manu.

„La 400 k mai trebuie facute pardoselile? Pfaii!” - a intervenit Silviana.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite