Pedepse ca-n Evul Mediu pentru o fetiţă româncă în Italia: bătută cu sălbăticie de tatăl vitreg şi pusă în genunchi pe coji de nucă. „Cel mult i-am dat puţină bătaie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Corriere della Sera
FOTO Corriere della Sera

Un român din Torino este judecat în Italia după ce profesorii şcolii la care învaţă fiica sa vitregă au descoperit că micuţa avea urme de violenţă pe corp. Paradoxal, mama fetiţei nu doar că nu o apără, dar o acuză că minte, deşi cicatricile de pe corpul copilei arată clar cum stau lucrurile.

Cazul unei fetiţe de nouă ani din România, torturată şi pedepsită ca în Evul Mediu i-a îngrozit pe italieni. Corriere della Serra relatează cazul micuţei pedepsite cu brutalitate de tatăl vitreg, după ce a luat o notă mică la şcoală. 

Italienii scriu că tatăl vitreg obişnuieşte să o pedepsească cu brutalitate pe fetiţă, ori de câte ori aceasta se comportă altfel decât ar dori el. Cazul a ajuns în instanţă, iar bărbatul se apără şi spune că fetiţa inventează scenarii şi că în realitate este bine tratată.

„Nu i-am făcut niciodată rău. Ea a inventat totul, aducând înapoi poveştile copilăriei mele. Am fost bătut şi forţat să îngenunchez pe coji de nucă. Aşa se proceda în acele vremuri, când era comunism. Când era Ceauşescu”, s-a scuzat bărbatul. 

Ce s-a întâmplat

Întreaga poveste a ieşit la suprafaţă în 2018, după ce copila s-a plâns la şcoală de dureri cumplite de spate. O profesoară a vrut să afle care sunt cauzele acestor dureri insuportabile şi a trăit un adevărat şoc atunci când i-a ridicat bluza elevei şi a văzut urme ale bătăilor cumplite încasate şi răni pe spate. 

Medicii au realizat imediat tot ce s-a întâmplat, că fetiţa a fost victima unor violenţe ieşite din comun, iar cazul a ajuns la Poliţie şi la serviciile sociale. De altfel, micuţa a ajuns în custodia serviciilor sociale, care au pus-o la adăpost de părinţii violenţi.

Anchetatorii au aflat apoi întreaga poveste chiar de la fetiţă. Asistată de avocatul Giovanni Passero, copila a  vorbit despre pedepsele şi bătăile primite acasă. În clasă, profesorii au explicat că micuţa româncă este o elevă inteligentă. Caută afecţiune şi în unele ocazii comportamentul său este dictat de dorinţa de a atrage atenţia, tocmai pentru că acasă este neglijată.

Mama copilei îşi apără partenerul

Însă mama copilei a refuzat să colaboreze. Mai mult, ea şi-a apărat partenerul şi a spus că fiica ei este o „mincinoasă patologică”. Nu a reuşit însă să găsească explicaţii plauzibile pentru cicatricile copilei, mai ales că anchetatorii au descoperit urmele violenţei: vânătăi pe nas, o leziune de 21 de centimetri pe braţ, altele pe umăr, tibie, fese, coapse, stern, peste piept, genunchi şi pe spate. Mai mult, psihologii care s-au ocupat de cazul ei spun că fetiţa a ajuns să aibă vărsături, un simptom al disconfortului interior provocat de teroarea şi de bătăile de acasă.

Pus în faţa evidenţelor, tatăl vitreg a spus că i-a dat „cel mult puţină bătaie”. A spus apoi că fiica sa vitregă inventează totul. „O fi căzut la şcoală şi s-a lovit la spate”, a încercat el să-i convingă pe anchetatori.

Explicaţiile sale nu au avut însă darul de a convinge. Acum, bărbatul a apărut în faţa instanţei şi riscă o condamnare cu executare din cauza violenţei. Copila ar putea fi preluată de serviciile sociale italiene sau trimisă în România, la tatăl ei sau la rudele apropiate, iar mama decăzută din drepturi, dacă se dovedeşte că nu este străină de relele tratamente aplicate fiicei ei. O sentinţă urmează să fie dată pe 17 februarie. 

Vă mai recomandăm şi:

O româncă şi băieţelul ei de 5 ani, ucişi în Austria de o altă româncă, din gelozie

Peripeţiile de coşmar ale unui tânăr britanic în România: „Am fost aruncat în spatele unei maşini de Poliţie şi am petrecut şapte ore în închisoare”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite