Aproape 300 de diplome de BAC, completate greşit la un liceu din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 300 de absolvenţi ai Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului se confruntă cu probleme la admiterea la facultate din cauză că diplomele de BAC le-au fost completate greşit de secretariatul liceului.

Cele 283 de diplome de absolvire a examenului de bacalaureat eliberate în acest an de Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au fost completate greşit de secretariatul liceului. Deşi fiecare diplomă în parte a fost semnată de trei persoane, greşelile au fost descoperite abia în momentul în care absolvenţii şi-au depus dosarele pentru admitere la facultate.

Cinci astfel de diplome au fost descoperite de comisia de admitere a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Conducerea universităţii a decis să accepte temporar dosarele elevilor cu diplome greşite, dar candidaţii trebuie să îşi actualizeze dosarele nu documente corect completate.

„Am constatat că diplomele nu sunt completate corect. Am luat legătura imediat cu liceul şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Se pare că a fost o aplicaţie informatică care a funcţionat imperfect. Diplomele respective nu pot fi valide ci trebuie înlocuite. Candidaţii care sunt într-o astfel de situaţie trebuie fie să aducă o adeverinţă de absolvire, fie să înlocuiască diploma cu una originală, completată corect”, a declarat rectorul Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava, Valentin Popa.

Erorile constau în completarea greşită a notelor şi mediei pe care elevii le-au obţinut la examenul de bacalaureat. Mai exact, notele scrise cu litere conţin fie fracţii inexistente, fie nu conţin decât fracţiile, fără notă obţinută.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava susţine că de vină ar fi o eroare provocată de softul folosit pentru imprimarea diplomelor.

„La Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului s-a înregistrat o eroare de scriere a diplomelor prin utilizarea programului informatic de scriere a acestora. Eroarea a generat o notă fără sutimi, cu toate că media generală era scrisă corect. Se vor retrage toate diplomele eliberate şi vor fi eliberate alte diplome. În acest moment, absolvenţii care vor să se înscrie la universităţi o pot face pe baza adeverinţelor eliberate de unitatea şcolară”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava a precizat că softul a fost folosit şi în anii anteriori fără a fi înregistrate probleme.

„Programul informatic utilizat la Gura Humorului nu a generat în anii anteriori o astfel de eroare. Practic responsabilitatea este şi a şcolii, şi a firmei care a furnizat softul", a mai spus Laura Hacman.

Citeşte şi: 

Un avion ultrauşor s-a prăbuşit lângă aeroportul Suceava

REPARTIZARE LICEU 2013 S-au afişat rezultatele admiterii la liceele din Suceava

VIDEO 11 persoane au ajuns la spital după un accident la ieşirea din Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite