O casă a explodat din cauza unei scurgeri de gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au ajuns la spitat cu arsuri de gradul 2 pe faţă, pe mâini şi pe picioare, după ce o casă a explodat, în jurul orei 1.00 noaptea, în cartierul clujean Mănăştur.

Reprezentanţii pompierilor susţin că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze. Vecinii, pe de altă parte, susţin că vineri angajaţii E.ON Gaz au efectuat lucrări, gazul fiind întrerupt până la ora 18.00. 

UPDATE 10.26

Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, a declarat pentru “Adevărul”: “Explozia a afectat  un imobil care a fost distrus aproape în întregime. Două persone au fost suprinse de explozie, un bărbat şi o femeie. Aceştia au fost transportaţi la Urgenţe şi focul a fost stins. Cauzele se vor stabili în perioada următoare. Au fost solicitate echipele de intervenţie de la EONGaz pentru a vedea dacă nu sunt scurgeri de gaze”. 

UPDATE 11.28

Vecinii spun că victimele exploziei sunt soţ şi soţie, cu vârste în jur de 50 de ani. Aceştia au adăugat că vineri pe strada respectivă o echipă a companiei de gaz a făcut lucrări la reţeaua de gaz şi că alimentarea cu gaz fusese sistată între orele 9.00 şi 18.00. "Toată lumea dormea, la ora 2.00 a explodat casa, este distrusă. Au fost tot felul de complicaţii la lucrarea celor de la gaz, astăzi ne-au anunţat să închidem geamurile că se lucrează la gaz. Nu vrem să arătăm cu degetul, că azi lucrau şi azi s-a produs explozia, poate a fost o acumulare de gaz mai demult. Explozia a avut loc chiar la stradă, la cum arată casa", a spus un vecin.

UPDATE 12.44

Ginerele celor două victime, care au fost internate la UPU Cluj cu arsuri, a declarat că scurgerile de gaz au fost reclamate şi o echipă de la E.ON Gaz a fost vineri seara pe strada Ospătăriei, pentru a investiga. ”Au venit şi după ce au verificat le-au spus socrilor mei că li se pare că sunt scurgeri de gaz. Au plecat şi au lăsat lucrurile aşa. Noaptea a explodat o acumulare de gaz şi casa s-a prăbuşit, după ce structura de rezistenţă a fost afectată. Practic, zidurile au fost dislocate, iar acoperişul a căzut peste socrii mei”, a spus ginerelor celor două victime, citat de stiridecluj.ro.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite