Patru rachete lovesc nordul Israelului. Cel mai probabil este un atac al mişcării şiite libaneze Hezbollah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin două explozii s-au produs, joi, în apropierea oraşului israelian Nahariya, situat în nordul ţării, autorităţile avertizând cetăţenii să fie pregătiţi să ajungă rapid în adăposturi în caz de necesitate, relatează Jerusalem Post, în ediţia online.


Cel puţin patru rachete Katiuşa au fost trase spre oraşele israeliene, în Galileea de Vest, potrivit canalului 2 al televiziunii israeliene. Cel puţin două explozii au fost auzite în imediata apropiere a oraşului din nordul Israelului, Nahariya.Nu au fost raportate victime sau pagube. Sistemul anti-rachetă Iron Dome a interceptat una dintre rachete.

Celelalte trei proiectile au aterizat în zone nelocuite. Potrivit martorilor, au văzut trei rachete care explodat lângă Nahariya. Cel puşin una ar fi lovit un kibbutz din apropierea oraşului. Presa israelienă informează că sirenele s-au auzit în Nahariya şi Acre. 

image

Foto Haaretz.com


Autorităţile au cerut cetăţenilor care locuiesc în oraşe din apropierea de graniţa cu Libanul să stea în adăposturi. Magen David Adom, de la serviciul de salvare a declarat că nu a primit nici un apel de urgenţă de la eventuale victime în nordul ţării.

Potrivit agenţiei oficiale libaneze NNC, patru rachete au fost lansate din sudul Libanului spre teritoriul israelian,cel mai probabil fiind vorba de un atac al mişcării şiite Hezbollah.

image

Foto Haaretz.com

Atacurile de joi ar putea avea legătură cu atentatul produs pe 15 august la Beirut, într-un fief al Hezbollah. Incidentul de acum o săptămână a fost atribuit de Guvernul din Liban Israelului, care a negat orice implicare. Cel puţin 27 de oameni au murit, iar 335 au fost răniţi în atacul cu vehicul-capcană produs în cartierul Rweiss din Beirut.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a atribuit atentatul unor grupări islamiste afiliate insurgenţilor sirieni. Atacul a fost revendicat de o grupare necunoscută, Batalionul Aisha, care a denunţând implicarea organizaţiei Hezbollah în conflictul din Siria.

Ultimul conflict armat de amploare între Israel şi mişcarea şiită Hezbollah, activă în sudul Libanului, a avut loc în iulie 2006, timp de cinci săptămâni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite