La fiecare bătaie a acestui ceas se stinge o viaţă: site-ul care îţi arată, în timp real, câţi oameni mor de cancer pe Glob

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O evidenţă pe oră, zi, lună şi pe an a bolnavilor de cancer este ţinută de site-ul medindia.net în baza datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Site-ul cuprinde ştiri despre diverse studii făcute pe anumite afecţiuni, dar şi multe informaţii utile din domeniul sănătăţii.

Platforma asiatică de sănătate medindia.net a făcut un ceas al morţii” care anunţă câţi oameni au murit până acum în lume de cancer.

Până vineri, 19 februarie, la ora 15.44, muriseră de cancer 8.391 de bolnavi. Pentru a realiza această statistică la minut, reprezentanţii site-ului apelează la informaţii statistice din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Faptul că nu trec nici 5 minute şi un om, undeva, în lume, moare din cauza acestei necrutăţoare boli pentru care nu s-a găsit încă un leac arată cât de mult ar trebui preţuită viaţa, atât cât este.

Ultima statistică detaliată pe ţară a deceselor de cancer, şi pe tipuri de cancer, a fost făcută în 2012 - OMS, potrivit oncologilor clujeni, face o dată la 5 ani statistici foarte detaliate. Respectiva statistică arăta că această boală cumplită omoară anual în jur de 8 milioane de oameni pe glob, după cum se poate arată statistica cu pricina

Site-ul asiatic prezintă detaliat şi care sunt bolile care îi bagă pe oameni în mormânt – după cum puteţi vedea şi în imaginea de mai jos (printscreen de pe site). Pe primul loc sunt bolile de inimă (15% din populaţia lumii), apoi atacurile cerebrale (8,7%), cancerul la plămâni (5,9%), cancerul de colon (3,3%), Alzheimer (4,1%), cancerul la sân (1.9%). Datele pentru statistici provin din baza de date a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii etc.

image

Platforma citată este cotată drept o credibilă sursă de informare pe sănătate pentru milioane de cititori lunari din 230 de ţări, potrivit medindia.net.

Mai puteţi citi: 

Cum ne tratăm de foamea de putere, cea mai cumplită ispită modernă: „Nu poţi să ai slănină în pod şi porcul în coteţ, în acelaşi timp“

Decalogul omului modern. De unde vine pornografia şi de ce violenţa e semnul unei imense slăbiciuni: „Lumea e un imens hipermarket, lumea lui DA!“  

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite