Doi proxeneţi care au obligat o fată de 17 ani să se prostitueze în Italia au fost achitaţi de judecătorii suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi proxeneţi ce au obligat o minoră să se prostitueze în Italia au fost achitaţi de judecătorii suceveni. FOTO Adevărul
Doi proxeneţi ce au obligat o minoră să se prostitueze în Italia au fost achitaţi de judecătorii suceveni. FOTO Adevărul

Roxana Iuliana Manovschi şi Dumitru Timiş au fost trimişi în judecată pentru că, acum zece ani, au dus în Italia pentru a fi exploatată sexual o copilă de 17 ani. După ce au păcălit-o că o duc la muncă în Italia, cei doi au obligat-o pe minora din localitatea suceveanî Salcea să practice prostituţia. Tânăra a fost salvată de un albanez care i-a recuperat paşaportul de la români şi i-a dat bani să se întoarcă acasă.

Curtea de Apel Suceava i-a achitat pe inculpaţii Roxana – Iuliana Manovschi şi Dumitru Timiş pentru infracţiunea de trafic de minori. Decizia instanţei sucevene este defintivă. Astfel, doi indivizi acuzaţi că i-au distrus tinereţea unei copile au fost declaraţi nevinovaţi de judecătorii suceveni.

Procurorii DIICOT Suceava au dispus, în luna septembrie a anului 2014, trimiterea în judecată a sucevencei Roxana Iuliana Manovschi, anchetată într-un dosar în care s-a stabilit că în 2005 a convins o minoră prin false promisiuni privind obţinerea unui loc de muncă bine plătit ca menajeră în Italia, a dus-o în localitatea San Donato Milanese, unde copila a fost dată în primire lui Dumitru Timiş, concubinul Roxanei, care a obligat-o să practice prostituţiei la stradă în folosul lor.

Procurorii au stabilit că în cursul lunii iunie 2005, Dumitru Timiş, după ce a preluat-o pe minora în vârstă de 17 ani, care fusese anterior recrutată de către concubina sa, Roxana-Iuliana Manovschi, care organizase şi transportul minorei până în Italia, a adăpostit-o, cazând-o în imobilul în care locuia cu Roxana-Iuliana Manovschi, apoi a exploatat-o sexual.

În luna iunie 2005, în timp ce era într-o discotecă din comuna Salcea, fata, atunci în vârstă de 17 ani, a fost abordată de un cunoscut care lucra de ceva timp în localul respectiv, care i-a spus că o tânără doreşte să o cunoască, împrejurare în care i-a prezentat-o pe Roxana-Iuliana Manovschi.

Aceasta a întrebat-o pe victima minoră dacă nu ar fi interesată să meargă să lucreze în Italia la o familie de bătrâni, ca menajeră, unde urma să i se asigure cazarea şi masa şi să câştige pe lună suma de 800 de euro. A fost convinsă şi a acceptat, iar după multe încercări, pe la părinţii ei, s-a obţinut o procură în baza căreia fata a putut pleca din ţară, preluată “în grija” proxeneţilor.

În localitatea Milano – San Donato din Italia, fata a fost aşteptată de către Dumitru Timiş, care a achitat şoferului suma de 200 de euro pentru drum, a cazat-o pe minoră, într-o cameră dintr-un mini apartament, în care dormeau toţi. Individul i-a cerut minorei să-i dea paşaportul, motivând faptul că a stabilit împreună cu Roxana-Iuliana Manovschi că este mult mai bine să ţină ei documentele de identitate.

În seara zilei următoare, la locuinţa inculpatului Dumitru Timiş a sosit un italian, care s-a recomandat Antonio şi care, după ce a discutat cu inculpatul în italiană, limbă pe care victima minoră nu o înţelegea, a luat-o pe minoră cu o maşină, aceasta înţelegând că o va conduce la familia de bătrâni unde urma să lucreze ca menajeră. Spre surprinderea victimei minore, Antonio a oprit maşina undeva în afara oraşului, pe şoseaua de centură, unde, în limba italiană şi prin gesturi, i-a cerut minorei să coboare din maşină. După ce au coborât, Antonio a continuat să-i explice acesteia mai multe lucruri în italiană, însă nu au reuşit să se înţeleagă.

La un moment dat, lângă cei doi a oprit o maşină, iar după ce şoferul acesteia a discutat ceva cu Antonio, acesta din urmă i-a cerut prin semne să urce în maşina respectivă, unde, în momentul în care şoferul autoturismului a scos un prezervativ, victima a înţeles că de fapt cei doi inculpaţi o aduseseră în Italia doar pentru a o obliga să practice prostituţia în folosul lor.

Şi-a asumat soarta, cu gândul că astfel se va putea întoarce acasă

În momentul în care şi-a dat seama ce i se întâmplă, tânăra a început să plângă, s-a opus să întreţină raporturi sexuale cu şoferul respectiv, a coborât din maşină şi a încercat, în limba română şi prin semne, să-i explice lui Antonio că nu pentru asta venise ea în Italia.

Cum Antonio nu înţelegea deloc limba română, l-a sunat pe Dumitru Timiş, care în scurt timp a venit în locul unde se aflau cei doi şi, la întrebările victimei de ce au minţit-o că va lucra ca menajeră, i-a răspuns că trebuia să-şi dea seama ce urma să facă în Italia şi a ameninţat-o că, dacă va refuza să practice prostituţia, el o va vinde unor marocani, care o vor obliga prin acte de violenţă să practice prostituţia.

În noaptea respectivă, după ce Antonio a plecat, inculpatul Dumitru Timiş a stat cu fata pe şoseaua de centură până dimineaţă, obligând-o să întreţină raporturi sexuale cu fiecare client care o solicita.

Preţul pentru fiecare raport sexual era de 50 de euro, bani care erau încasaţi integral de către inculpatul Dumitru Timiş. Pentru ca minora să nu poată pleca, inculpatul îi lua inclusiv banii pe care unii dintre clienţi îi dădeau acesteia peste onorariul stabilit cu inculpat.

După ce s-au întors acasă, minora a încercat să îl convingă pe inculpatul Dumitru Timiş să îi permită să se întoarcă în ţară, promiţându-i că, nu numai că nu va reclama cele întâmplate la Poliţie, dar nici nu va povesti nimănui despre asta.

Inculpatul s-a arătat insensibil la toate promisiunile şi rugăminţile minorei, iar în momentul în care aceasta a insistat şi a început să plângă şi să ţipe, i-a aplicat mai multe lovituri în diferite zone ale corpului. Dându-şi seama că nu are altă opţiune, în cele din urmă copila a acceptat să practice prostituţia la stradă pentru inculpatul Dumitru Timiş.

În locul unde urma să practice prostituţia, minora era condusă de către italianul Antonio, care avea rolul de şofer şi de supraveghetor, acesta fiind cel care încasa banii de la clienţi, bani pe care îi preda integral inculpatului Dumitru Timiş.

Realizând că nu are nici o şansă reală de a-i convinge pe cei doi concubini să îi permită să se întoarcă acasă, fata s-a împrietenit cu un cetăţean albanez, căruia i-a povestit împrejurările în care a ajuns să fie traficată de inculpaţii Dumitru Timiş şi Roxana-Iuliana Manovschi şi că este minoră, rugându-l să o ajute.

Acesta a fost de acord şi a luat-o pe minoră în apartamentul său, iar după o perioadă, împreună cu alţi prieteni de-ai săi s-a deplasat la locuinţa inculpaţilor Dumitru Timiş şi Roxana-Iuliana Manovschi pe care, în schimbul sumei de 1.200 de euro, i-a convins să-i dea paşaportul după care i-a dat bani fetei să se întoarcă în România.

Alte ştiri pe această temă:

Interlopul „Tataie“ rămâne în spatele gratiilor. Este acuzat că a făcut un million de euro din proxenetism

Interlop judecat pentru proxenetism, plimbat cu maşina de poliţie, transformată în taxi: „Mă duc cu maşina de poliţie. (...) Cu girofaru, nino, nino“

Doi constănţeni, arestaţi la Galaţi pentru trafic de minori şi proxenetism. Cei doi ofereau pe internet, pentru sex, serviciile unor fete de 14 ani

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite