Cum a devenit un caz sinistru, aproape identic cu cel de la Caracal, subiect de film şi de talk-show-uri. Ce s-a întâmplat cu ucigaşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crimele monstruoase comise de Gheorghe Dincă la Caracal au un corespondent în Spania, la Valencia, unde un alt ucigaş în serie a omorât trei adolescente. Între cele două cazuri există mai multe puncte comune, dar şi unele diferenţe.

La începutul anilor '90, Spania a fost zguduită de un şir de crime, victime fiind trei tinere de 14 şi 15 ani. La fel ca în cazul de la Caracal, opinia publică a fost oripilată, iar cazul a ajuns cunoscut, în cele din urmă, pe întregul continent. 

Miriam Garcia şi Desiree Hernandez (ambele de 14 ani) şi Antonia Gomez (15 ani) au dispărut pe 13 noiembrie 1992 în timp ce făceau autostopul, relatează presa spaniolă. Două luni şi jumătate mai târziu, pe 27 ianuarie 1993, corpurile lor neînsufleţie au fost găsite de doi fermieri, îngropate la marginea unei mici localităţi, La Romana. Descoperirea a provocat o adevărată furtună. Cazul a ajuns la toate posturile de televiziune spaniole, în talk-show-uri şi în toate ziarele, iar la scurt timp a depăşit graniţele peninsulei Iberice. „Cazul Alcàsser” aşa cum a fost numit în Spania, a ajuns şi subiect de film, iar un serial purtând acest nume a fost realizat chiar în acest an şi poate fi vizionat pe Netflix.

Spre deosebire de cazul de la Caracal, unde principalul suspect, Gheorghe Dincă, şi-a recunoscut faptele, ucigaşul de la La Romana nu a fost niciodată prins. Unul dintre principalii suspecţi, Miguel Ricart, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, însă a fost eliberat după 20 de ani, în urma unei decizii a Curţii Europene de Justiţie. În schimb, cel considerat vinovat, Antonio Angles, a fugit din ţară şi nu a mai fost găsit. De atunci, Angles a fost dat în urmărire generală, iar numele său figurează pe lista Interpol a celor mai căutaţi criminali.

Citeşte şi

EXCLUSIV Cazul crimelor din Caracal. În 2017, ucigaşul a vândut 700 de metri pătraţi din terenul de la „casa groazei“

Uciderea Alexandrei, cazul care a ţinut România cu sufletul la gură. „Un copil exemplu, un copil cu rafinament şi drăgălăşenie...“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite