Când încep săpăturile la metroul din Cluj. Emil Boc: „Se lucrează constant pe șantier”

0
Publicat:

Lucrările pentru metroul din Cluj avansează rapid, iar săpăturile în subteran vor începe în toamnă, odată cu livrarea celor două „cârtițe” specializate. Începând din iunie, se desfășoară lucrări pentru devierea utilităților și pregătirea infrastructurii, urmând ca metroul să fie funcțional în 2031.

Când vor începe săpăturile pentru Metroul din Cluj - Foro Arhivă
Când vor începe săpăturile pentru Metroul din Cluj - Foro Arhivă

Lucrările la proiectul metroului din Cluj au început în luna iunie. Conform primarului Emil Boc, se desfășoară lucrări pentru devierea utilităților și pregătirea infrastructurii pentru etapele viitoare ale investiției.

După cum știți, în privința lucrărilor la metrou, acestea au început. Acum se derulează, în continuare, lucrările de deviere de utilități și de pregătire a infrastructurii, astfel încât așa cum este prevăzut, în toamnă să fie aduse acele utilaje care vor lucra în subteran. E vorba de aceste «cârtițe» necesare pentru săpături, deci un model al acestor utilaje va fi și la Cluj, vor fi două exemplare, pentru că sunt două tunele de executat, dus-întors. După aceea urmează să fie pregătită intrarea în subteran. Se lucrează constant pe șantier”, a afirmat, marți, în deschiderea ședinței de Consiliu Local, primarul Emil Boc, potrivit Monitorul de Cluj. 

Pe 5 iunie au debutat lucrările la metroul din Cluj, cel mai amplu proiect de infrastructură din ultimele decenii.

Se estimează că în 2031 va fi pus în funcțiune metroul din Cluj. În jur de 164.000 de călători pe zi vor circula cu acest mijloc de transport, potrivit municipalității. Asta înseamnă că 29.000 de mașini vor dispărea din oraș.  

Metroul ușor din Cluj va avea 19 stații subterane și un depou suprateran, cu o capacitate de transport nominală/maximă la interval de 90 secunde: 15.200/21.600 pasageri/oră și sens (40 trenuri/oră și sens). 

Punctele principale de interes ce trebuie deservite de către viitorul traseu de metrou, pe axa vest-centru est, sunt: Centrul zonei de sud a Comunei Florești - Spitalul regional de urgență - Centru Comercial - Cartierul Mănăștur - Centrul Municipiului Cluj-Napoca - Aurel Vlaicu/Pod IRA - Centru Comercial – Depou.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite