A trecut pe roşu şi a ajuns la poliţie în cătuşe. Un clujean susţine că a fost agresat de poliţiştii de la Rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clujean a depus plângere împotriva a trei poliţişti acuzându-i că l-au agresat. Bărbatul a fost surprins traversând pe culoarea roşie a semaforului. El susţine că în ciuda faptului că s-a legitimat, poliţiştii l-au încătuşat şi l-au dus la secţie. Poliţia susţine că datele furnizate de acesta nu au permis legitimarea lui, iar el a refuzat să meargă la secţie.

Un clujean de 37 de ani a fost încătuşat şi reţinut pentru câteva ore de Poliţia Rutieră pentru că a trecut strada pe roşu. Incidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 12.30, în zona fostei Fabrici de Bere, pe Calea Mănăştur. Dorin şi prietena lui au traversat pe trecerea de pietoni de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, conform stiridecluj.ro O maşină de Poliţie, parcată în zonă, a pus girofarul şi a întors. Poliţiştii au susţinut că a traversat trecerea de pietoni semaforizată pe „roşu”. „Mi-au cerut actele, dar le-am spus că nu le am pentru că mă duc în club şi nu vreau să le pierd. Atunci mi-au cerut CNP -ul. Am zis datele şi mi-au spus că nu este bun, dar totul pe un ton agresiv şi la pertu. Am zis din nou datele de la CNP şi mi-au zis că îmi bat joc de ei. Cel care vorbea cu mine dur i-a zis unuia: <<Adu mă cătuşele!>>. Mi-au zis: << Vezi că te duc la secţie pentru 24 de ore! >>. I-am răspuns: << Dar pentru ce domnule, am trecut strada. E o infracţiune? S-au terminat infractorii de pe străzi şi m-aţi găsit pe mine? >>. Atunci am spus să mă caute după nume, dar au insistat să le dau CNP -ul, iar, la un moment dat, cel care conducea ancheta în stradă i-a zis altuia <<Adu mă cătuşele! >> şi m-au pus în maşină. Nu mi-a venit să cred! Le-am spus în maşină să îmi desprindă cătuşele pentru că mi le-au strâns pre tare. Mă durea foarte tare. Mi-au spus: <<Taci din gură! >>, a povesit Dorin. Prietena lui a luat un taximetru şi a mers la secţie şi ea la secţie. 

image

Reclamantul susţine că a fost rănit de cătuşele puse prea strâns. FOTO: arhiva personală

După ce a fost amendat a sunat la 112

La secţia a fost amendat cu 290 de lei. „E prea de tot ce s-a întâmplat. Să pui unui pieton cătuşele pentru că a traversat strada. La secţie le-am dat CNP -ul şi a fost bun”, spune tânărul.  El îi acuză pe poliţişti că i-au rupt ceasul şi că i–au lăsat urme de la cătuşe pe mâini şi că au refuzat să-şi dea numele: „Am tot insistat să îmi spună cine sunt ca să ştiu împotriva cui să mă îndrept. Nu au vrut să îmi dea amenda, ca să văd cine mi-a scris. Nici portarul nu a vrut să îmi zică cum se numeşte poliţistul. Prietena mea a fost amendată de Paşca Răzvan, un alt poliţist din grup”, a mai spus Dorin.

 În jurul orei 2.30, când a ieşit din secţia de poliţie de pe strada Albac el a sunat la 112 şi a raportat că a fost agresat de poliţişti. A scris o plângere şi a lăsat-o poliţistului care s-a deplasat la apel. El a reuşit să-i fotografieze în secţia de Poliţie pe doi dintre poliţiştii acuzaţi.

Reacţia Poliţiei Cluj

La solicitarea cotidianului „Adevărul” Poliţia Cluj a emis următorul comunicat: 

„Conform primelor verificari, poliţiştii rutieri care acţionau pentru prevenirea accidentelor rutiere au depistat două persoane care traversau neregulamentar strada, pe culoarea roşie a semaforului. Drept urmare, au procedat la legitimarea acestora. Întrucât bărbatul a refuzat sa se legitimeze, poliţiştii i-au adus la cunoştinţă că urmează a fi condus la sediul unităţii pentru stabilirea identităţii acestuia.  Bărbatul s-a opus acestei măsuri, în consecinţă a fost imobilizat şi transportat la sediul unităţii de poliţie. După stabilirea identităţii bărbatului, acestuia i-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru traversare neregulamentară şi refuz de legitimare. Cealaltă persoană care a fost depistată traversând neregulamentar a fost sancţionată contravenţional pentru această abatere rutieră, colaborând cu poliţiştii. Pentru stabilirea exacta a modului in care au intervenit politistii, au fost dispuse verificari”. 

Citeşte şi

Două persoane sunt suspectate în cazul uciderii şefului poliţiei din Vişeu de Jos

Şeful Poliţiei Vişeu de Jos a fost găsit mort la biroul său. Bărbatul a fost înjunghiat

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite