Şeful Poliţiei Vişeu de Jos a fost găsit mort la biroul său. Bărbatul a fost înjunghiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Poliţiei din Vişeu de Jos, Maramureş, a fost găsit mort, miercuri seara, în jurul orei 19.00. Bărbatul se afla la biroul său, cu haina trasă peste cap. Din primele informaţii, se pare că bărbatul s-a sinucis, însă poliţiştii şi procurorii iau în calcul şi posibilitatea unei crime.

UPDATE ORA 14.40: Autopsia făcută de medicii legişti în cazul şefului Postului de Poliţie din localitatea maramureşeană Vişeu de Jos găsit mort miercuri seară în sediul instituţiei a confirmat că este vorba despre o crimă, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Maramureş, procurorul Adela Dorina Mociran.

Adela Dorina Mociran a precizat că, în aceste condiţii, procurorii fac cercetări pentru omor şi pentru identificarea autorilor faptei. Ea a mai spus că există un cerc de suspecţi în acest caz şi că o echipă de poliţişti şi procurori se află la faţa locului pentru preluarea de probe.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramures, Florina Meteş, a declarat, joi, pentru News.ro că şeful Postului de Poliţie din Vişeu de Jos, Gheorghe Nistor, a fost găsit mort, miercuri, în jurul orei 19.00, în sediul instituţiei.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din MAI a arătat, într-un comunicat de presă, că miercuri seară ”agentul şef de poliţie Ghe. N., încadrat ca şef al Postului de Poliţie din localitatea Vişeu de Jos, care se afla în serviciu planificat, între orele 08.00-16.00”, a fost găsit mort în incinta sediului instituţiei, unde îşi desfăşura activitatea.

”Cercetările făcute de către criminaliştii de la IPJ Maramureş, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchet, coroborate cu expertiza medicilor legişti, au stabilit faptul că acesta a decedat ca urmare a unor lovituri fatale – cel mai probabil de cuţit – primite în abdomen şi în zona costală”, se preciza în comunicatul citat.

De asemenea, sursa citată mai arăta că, în cadrul cercetărilor făcute la faţa locului, s-a stabilit că ”arma din dotare şi muniţia aferentă nu se mai aflau asupra şefului de post”.

UPDATE 14.30 Potrivit unor surse, se pare că bărbatul a fost ucis cu două lovituri de cuţit, în zona toracică. Criminalul a încuiat biroul când a plecat şi a luat cheile. Potrivit preşedintelui Sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, acesta era singur de serviciu.

„Este greu de descris în cuvinte suferinţa pe care familia şi cei apropiaţi o resimt în aceste momente, însă este strigător la cer să mai acceptăm ca un sistem condus de oameni incompetenţi, să ne pună în primejdie viaţa, zi de zi, prin deciziile pe care le iau. Colegul nostru a fost planificat singur în serviciu, aspect care i-a fost fatal!
 Nu de puţine ori, sindicatele au atras atenţia asupra iminentelor pericole pe care le întâmpină poliţiştii care sunt planificaţi singuri în serviciu, în special cei de la posturile de poliţie, şi ne întrebăm câţi colegi mai trebuie să moară ca mai marii Poliţiei Române să nu mai stea cu mâinile ridicate, ca Ponţiu Pilat, sub pretextul lipsei capacităţii de a interveni în problema programului de lucru de la IPJ-uri sau a modului în care sunt planificaţi efectiv poliţiştii în serviciu. Asemenea tragedii se pot repeta foarte uşor în condiţiile în care, astăzi, în 90% din IPJ-uri, din cauza impotenţei manageriale, poliţiştii intră în serviciu singuri, asigură permanenţa din timpul lor liber şi intervin singuri la evenimente, în timp ce protecţia lipseşte cu desăvârşire”, a declarat Cosmin Andreica pentru Adevărul.

UPDATE 12.58 Surse apropiate anchetei susţin că bărbatul ar fi fost înjunghiat, şi nu împuşcat. Aceleaşi surse arată că a fost găsită arma crimei. 

UPDATE ora 11.10: Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a confirmat că bărbatul a fost găsit mort, în sediul instituţiei. ”Sub coordonarea procurorului, se desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a decedat. Colectivul IPJ este îndurerat şi îşi exprima regretul şi este alături de familia greu încercată”, a precizat ea. De asemenea reprezentanţii Parchetului au arătat că se fac cercetări şi că se aşteaptă rezultatul necropsiei.

UPDATE ora 11.00: Potrivit unor informaţii, arma cu care a fost împuşcat bărbatul nu s-ar fi găsit asupra lui. Deocamdată, însă, fişetul în care era păstrată arma nu a fost deschis.

Poliţişti şi procurori se află acum la faţa locului şi fac cercetări. Ei îi audiază pe cei care ar putea da informaţii concludente. Oamenii legii iau în calcul atât varianta unei sinucideri, cât şi cea a unei crime. Agentul şef principal Gheorghe Nistor avea 48 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. În câteva luni ar fi trebuit să se pensioneze. El lucra în instituţie din 1995.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite