Şofer lăsat pieton la scurt timp de la obţinerea permisului. Ce infracţiune a comis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Control în trafic FOTO Adevărul
Control în trafic FOTO Adevărul

Un tânăr din Bucureşti care abia obţinuse permisul de conducere a rămas fără documentul mult-visat, după ce poliţiştii  călărăşeni l-au prins băut la volan. La fel a păţit un alt şofer care consumase alcool.

Pe 22 februarie, poliţiştii din Fundulea au depistat un tânăr, de 18 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea pe DN3 un autovehicul, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

La testarea cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în aceeaşi zi, câteva ore mai târziu, poliţiştii din Lehliu Gară au oprit pentru control un autoturism în care se afla un bărbat, de 54 de ani.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Celor doi şoferi le-au fost suspendate permisele de conducere pe o perioadă nedeterminată, până la soluţionarea cauzei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Care sunt românii care vor fi încorporaţi în caz de război. Ce riscă persoanele care refuză

Războiul cibernetic a început în Ucraina, iar efectele pot fi devastatoare. Cât de vulnerabilă este România

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite