Secretul celui mai gustos pilaf de post. Cât se găteşte orezul ca să rămână bobul întreg şi câtă apă se adaugă la fiert

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pilaful, un preparat de post delicios FOTO bucataras.ro
Pilaful, un preparat de post delicios FOTO bucataras.ro

Pilaful cu ciuperci, o mâncărică de post muntenească sănătoasă şi ieftină, se găteşte rapid cu doar câteva ingrediente. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Ingrediente:

1 ceaşcă orez 

 1 pahar untdelemn 

 1 legătură pătrunjel 

 1 ceapă 

sare, piper, cât vreţi 

 500 g ciuperci de care o fi (bune chiar şi cele uscate).

Mod de preparare: 

Ceapa se toacă şi se prăjeşte în ulei, într-o cratiţă mărişoară. Când s-a aurit, se adaugă orezul bine grijit şi scurs, să se călească niţel, să prindă gust bun. Îl rumeniţi uşor, mestecând mereu, altfel se lipeşte. Ciupercile bine spălate se toacă şi se pun peste orez, cu sare şi piper, amestecând mereu. După 5 minute de prăjit, se stinge pilaful cu 2-3 ceşti de apă, se amestecă şi se acoperă. Se pune în cuptor la foc mic, 30-40 de minute, până se rumeneşte la suprafaţă, fără a mesteca în el ca să nu se spargă bobul. Se toacă pătrunjel şi se presară peste pilaf.

Gazetarul, pasionat de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.

În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Călăraşi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite