Șantier pe principala arteră rutieră din Călărași. Cum va arăta la final, după investiția de 34,5 milioane de lei

0
0

Marţi, 27 septembrie, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea celei mai mari artere rutiere din Călărași. Investiția se ridică la 34,5 milioane de lei, iar modernizarea va fi finalizată în 15 luni.

Începe modernizarea celei mai mari artere rutiere din Călărași FOTO Facebook/PMC
Începe modernizarea celei mai mari artere rutiere din Călărași FOTO Facebook/PMC

Totodată, a avut loc și predarea-primirea amplasamentului pentru proiectul privind reabilitarea căilor de rulare a transportului public local, finanţat prin POR 2014-2020.

Conform Primăriei Călărași, pe amplasamentul proiectului (reprezentat de strada Prelungirea București, strada București şi parţial străzile adiacente), se vor realiza lucrări pentru reabilitarea carosabilului, trotuarelor, crearea de benzi dedicate exclusiv transportului public, reabilitarea pistelor pentru bicicliști, realizarea de amenajări peisajere, amplasarea a 17 stații de autobuz inteligente şi realizarea canalizației necesare pentru infrastructura de comunicații a sistemelor inteligente de transport.

Valoarea lucrărilor de execuţie este de 34.581.203,62 lei, conform Acordului contractual nr.23335/04.04.2022, încheiat între Municipiul Călăraşi şi asocierea Dimar SRL (lider de asociere) şi Urban Scope SRL (asociat). Termenul de execuţie al lucrărilor este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Staţii de transport inteligente

În cadrul proiectului se vor executa lucrări de modernizare a căii de rulare, amenajarea trotuarelor (a zonelor pietonale) şi spaţiilor verzi situate de-a lungul străzii, construirea sistem de colectare şi scurgere a apelor pluviale (guri de scurgere), amenajarea unei benzi de circulaţie specială pentru transportul public, amenajarea staţiilor de autobuz pentru călători, mobilier urban, semnalizare rutieră verticală şi orizontală.

Se vor amenaja și locuri de parcare

În ceea ce priveşte asigurarea unei infrastructuri care să ofere o trecere mai rapidă în intersecţiile semaforizare a vehiculelor de transport public – proiectul de faţă este corelat cu un alt proiect, cel care se adresează înfiinţării unui sistem de management al traficului performant.

Pe strada Bucureşti (B-dul Cuza Vodă - limita UAT spre comuna Modelu), între intersecţiile cu strada Dorobanţi şi respectiv Aurora, pe partea stângă se vor amenaja 300 spaţii de parcare pentru riverani, dintre care 13 locuri vor fi, exclusiv, pentru persoanele cu dizabilităţi.

Totodată sunt prevăzute şi 17 staţii de transport public inteligente (6 pe strada Prelungirea Bucureşti şi 11 pe strada Bucureşti) formate din vitrină iluminată, acoperiş cu panouri fotovoltaice, bancă cu încărcare USB, iluminat ambiental, panou de afişaj pentru informarea călătorilor).

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite