Mese de operații noi, la spitalul din Călărași. Echipamente moderne pentru blocul operator

0
Publicat:

Două mese de operații noi au intrat în dotarea blocului operator de la Spitalul Județean de Urgență din Călărași. Achiziția a fost finanțată de către Consiliul Județean Călărași și Ministerul Sănătății. În programul de înnoire a unității medicale au fost cumpărate alte multe echipamente: nebulizatoare și aspiratoare secreții pentru copii, electrocauter, lămpi sterilizare etc. și diferite piese de mobilier medical.

Două mese de operații noi cumpărate petnru spitalul din Călărași FOTO Facebook BM
Două mese de operații noi cumpărate petnru spitalul din Călărași FOTO Facebook BM

Spitalul din Călărași se înnoiește pe zi ce trece. Unitatea medicală a primit recent numeroase echipamente noi pentru dotarea secțiilor, la scurt timp de la achiziționarea, în luna iulie, a cinci aparate ecograf. Aparatele performante au costat 1.051.275 de lei.

O fundație olandeză trimite ajutpare umanitare

În urmă cu o săptămână, două camioane cu mobilier, dezinfectați și alte materiale de protecție au sosit la spitalul din Călărași, în cadrul parteneriatului inițiat cu Stichting Kinderen In Nood. Asociația olandează susține de aproape trei ani unitatea medicală de pe malul Borcei.

Au fost îmbunătățite condițiile de cazare

 În luna aprilie a anului trecut, reprezentantul în România al Fundaţiei Kinderen In Nood (Olanda), Zoltan Szilagyi, a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. În ultimii doi ani, unitatea medicală a primit ajutoare umanitare, fiind îmbunătăţite condiţiile de cazare şi confort ale pacienţilor internaţi.

Colaborarea cu Spitalul Judeţean Călăraşi şi cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi a început în urmă cu doi ani, prin reprezentantul fundaţiei olandeze în judetul Călăraşi, Nicoleta Lazăr. De atunci, conform reprezentanților unității medicale, au fost îmbunătăţite condiţiile de cazare, confort şi siguranţă oferite pacienţilor internaţi, dar şi copiilor instituţionalizaţi. Pacientele bolnave de cancer au primit proteze mamare, peruci, bandane, eşarfe şi accesorii.

Copiilor cu dizabilităţi le-au fost donate cărucioare, cadre de mers şi aparate de fizioterapie. Fundaţia a mai donat şi 2.000 de euro pentru achiziţionarea de măști CPAP, atât de necesare cadrelor medicale.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite