GALERIE FOTO Pregătiri pe ultima sută de metri. Goana după cozonac şi prăjituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gospodinele s-au aprovizionat cu dulciuri
Gospodinele s-au aprovizionat cu dulciuri

Gospodinele care nu mai au timp să prepare prăjituri şi cozonac în propria bucătărie dau o fugă la cofetărie. Marfa este pe alese şi nimeni nu mai este stresat că aluatul nu creşte atât cât trebuie ori că blatul de tort nu este pufos.

În ajunul Crăciunului, cofetăriile şi patiseriile din oraş au fost luate cu asalt. „Prefer să cumpăr cozonac din comerţ. Aşa am făcut dintotdeauna. Este bun şi are de toate: nucă, rahat şi stafide. Acasă am pregătit pandişpan. Dau  12 lei pe unul, dar ştiu că merită“, a spus Mărioara Roşca(pensionară). La cofetării, comenzile s-au dat din timp pentru torturi şi cozonaci. Patiserele nu au mai avut timp nici să respire. Aproximativ 500 de cozonaci cu rahat, nucă, stafide şi cacao la preţul de 12 lei, au fost pregătiţi în ultimele zile într-o cofetărie din oraş.

Se prepară cozonacii

VEZI AICI FOTOGALERIE

Fursecurile, prăjiturile şi torturile au fost preparate cu decoruri de Crăciun pentru a marca sărbătorile de iarnă. Ţurţuri, brăduţi,  cizmuliţe, clopoţei, toate au ornat delicioasele dulciuri. „ La fiecare sărbătoare, încercăm să-i uimim pe clienţi, pregătind o nouă prăjitură“, a spus Mioara Nicolae, şef de laborator. Călărăşenii au la dispoziţie o gamă variată de produse, începând cu fursecuri, la 25 de lei kilogramul şi continuând cu torturi de frişcă şi fructe la 30 de lei kilogramul, de ciocolată la 35 de lei kilogramul şi de marţipan la 40 de lei kilogramul.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite