Dunărea seacă văzând cu ochii. Ce debit se anunţă în următoarele zile

0
0
Dunărea la Chiciu, la graniţa cu Bulgaria FOTO Facebook/Stănescu Jimmy
Dunărea la Chiciu, la graniţa cu Bulgaria FOTO Facebook/Stănescu Jimmy

Dunărea scade văzând cu ochii. Debitul fluviului la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va ajunge la 1.950 metri cubi pe secundă (mc/s) pe parcursul săptămânii viitoare, conform prognozei realizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până la 13 august 2022.

"Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în prima zi staţionar, scade la valoarea de 2.000 mc/s în următoarele două zile, apoi în scădere până la valoarea de 1.950 mc/s unde rămâne staţionar până la sfârşitul intervalului, situându-se sub media multianuală a lunii august (4.300 mc/s).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în prima parte a intervalului relativ staţionare pe sectorul Gruia - Calafat şi în uşoară creştere pe sectorul Bechet - Tulcea, iar în a doua parte a intervalului debitele vor fi relativ staţionare pe tot sectorul românesc", arată prognoza INHGA.

În perioada 7 - 13 august, pe râurile din ţară, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere în prima jumătate a intervalului de prognoză şi relativ staţionare în partea a doua a intervalului, cu o uşoară tendinţă de creştere pe râurile din vestul şi nord - vestul ţării.

Hidrologii avertizează că sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, formarea de viituri rapide pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, cu o probabilitate mai mare în Crişana, Maramureş şi Nordul Moldovei, către mijlocul intervalului de prognoză, datorită averselor torenţiale, izolat, mai însemnate cantitativ, prognozate.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Calcule greşite şi oportunităţi ratate ce au dus la războiul din Ucraina: cum s-au deteriorat relaţiile dintre Putin şi Occident

Moartea tragică a unei artiste. Simona Săndulescu, înecată în Lacul Morii, după un mesaj de adio

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite